Kycklingfilé
  • Tid 50 min

Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor

3.33 (3 betyg)

Italiensk klassiker med kyckling istället för kalvstek. Tonfisksåsen är gudomligt god. Recept av Mai-Lis Hellénius och Foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 3 gulbetor
  • 250 g sparrisbroccoli
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 600 g tunt skivade kycklingfiléer
  • 1 msk olja eller smör att steka i
  • salt och peppar
  • 2 tsk olivolja och flingsalt till servering
Tonfisksås (Tonnato)
  • 200 g tonfisk (på burk) inkl oljan
  • 1 sardellfilé
  • 2 msk små kapris
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 tsk mortlad svartpeppar
  • 0.5 dl kallt vatten
Till servering
  • 600 g kokt eller ugnsrostad delikatesspotatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten och gnid av skalet med fingrarna. Skär i tunna skivor, gärna med mandolin.

  2. 2

    Lägg broccolin i saltat kokande vatten och låt koka ca 3 min. Rosta nötterna i torr stekpanna och hacka dem grovt.

Tonfisksås:

  1. 1

    Mixa alla ingredienser med mixerstav eller i en matberedare till en slät sås. (Häll i vatten till önskad konsistens.)

  2. 2

    Grilla eller stek kycklingskivorna 1–2 min per sida i olja eller smör. Salta och peppra.

  3. 3

    Ringla olja på grönsakerna och salta ev. Toppa med pistaschnötterna och servera med kyckling, tonfisksås och potatis.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika P

    Fantastisk god sås, serverade med ugnsrostade småpotatisar och ugnsrostade rädisor a la Marcus Samuelsson. Sommarens bästa måltid!