Kycklingben och grönsaker i ugnen

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 800 g grönsaker och rotfrukter t ex fänkål, morot, rödlök, palsternacka
  • 900 g kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kikkomansoya eller annan ljus soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ingefärsyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 riven färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad
  • rivet citronskal
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala rotfrukter och grönsaker, skär i bitar eller strimlor. Lägg grönsaker, rotfrukter och kycklingben i en ugnssäker form. Blanda chutney, olja, soja och balsamvinäger och häll över. Salta och peppra. Blanda om alltsammans med händerna och låt stå i ugnen tills kycklingbenen är klara, 35-40 minuter. Rör om en eller två gånger.
  2. Blanda yoghurt, ingefära och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

(1)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g grönsaker och rotfrukter t ex fänkål, morot, rödlök, palsternacka
  • 900 g kycklingben
  • 3 msk mango chutney
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kikkomansoya eller annan ljus soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ingefärsyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 riven färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad
  • rivet citronskal
  • salt och svartpeppar

Kycklingben och grönsaker i ugnen

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotfrukter och grönsaker, skär i bitar eller strimlor. Lägg grönsaker, rotfrukter och kycklingben i en ugnssäker form. Blanda chutney, olja, soja och balsamvinäger och häll över. Salta och peppra. Blanda om alltsammans med händerna och låt stå i ugnen tills kycklingbenen är klara, 35-40 minuter. Rör om en eller två gånger.
  2. Blanda yoghurt, ingefära och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingvingar med mangosalsa

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

(1)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies