Kyckling- och salamispett
  • Tid 15 min
  • Ugn 225º-Grill

Kyckling- och salamispett

5 (1 betyg)

Goda grillade spett med salvia.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º-Grill

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 40 g tunna skivor salami
  • 2 msk färska salviablad
  • 1 msk olja
  • 8 grillspett i trä
Till servering:
  • 1 citron
  • 4 msk salvia
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg grillspetten i blöt i kallt vatten så bränns de inte så lätt. Salta och peppra kycklinglårfiléerna. Lägg en salamiskiva och två salviablad på varje filé och vik ihop.

  2. 2

    Trä ett spett på längden genom varje kycklingpaket. Pensla kycklingköttet med olja. Grilla kycklingen på båda sidor på utegrillen. Kycklingsaften ska vara ofärgad när den är färdiggrillad. Eller pensla med olja och soja och stek på båda sidor i övre delen av ugnen ca 15 minuter på 225°C.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar