Kyckling med sirapskål

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Lättlagad och god kyckling med smak av koriander.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 4 dl bulgur
  • 4 kycklingfiléer
  • Yoghurtmarinad:
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk riven, färsk ingefära
  • Sirapsslungad vitkål:
  • 1 msk smör
  • 0.5 liter vitkål i små bitar
  • 1 liten rödlök i klyftor
  • 0.5 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt förpackningen.
  2. Skär varje kycklingfilé i 4 avlånga bitar. Blanda resten av ingredienserna med kycklingen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Stek mitt i ugnen ca 12 min.

Sirapsslungad vitkål

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Slunga vitkål, rödlök och sirap i pannan tills kålen fått fin färg. Smaka av med salt.
  2. Servera med bulgur och vitkål.

Tips

Yogurtmarinaden gör kycklinegn saftig - den kan gärna ligga och dra över natten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kycklinggryta med limeblad

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 dl bulgur
  • 4 kycklingfiléer
  • Yoghurtmarinad:
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1.5 msk riven, färsk ingefära
  • Sirapsslungad vitkål:
  • 1 msk smör
  • 0.5 liter vitkål i små bitar
  • 1 liten rödlök i klyftor
  • 0.5 msk ljus sirap

Kyckling med sirapskål

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Lättlagad och god kyckling med smak av koriander.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka bulgur enligt förpackningen.
  2. Skär varje kycklingfilé i 4 avlånga bitar. Blanda resten av ingredienserna med kycklingen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt. Stek mitt i ugnen ca 12 min.

Sirapsslungad vitkål

  1. Hetta upp en stekpanna med smör. Slunga vitkål, rödlök och sirap i pannan tills kålen fått fin färg. Smaka av med salt.
  2. Servera med bulgur och vitkål.

Tips

Yogurtmarinaden gör kycklinegn saftig - den kan gärna ligga och dra över natten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Bruschetta med kyckling

(8)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies