Kyckling med kokos och röd curry
  • Tid 50 min

Kyckling med kokos och röd curry

3.28 (82 betyg)

En fyllig gryta med mycket smak som passar sig som tycker om asiatisk mat.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g bröst-eller lårfilé av kyckling skuret i strimlor
  • 3 msk japansk soja
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 krossat citrongräs (tjocka delen)
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk fisksås
  • 4 finstrimlade limeblad finrivet limeskal
  • 1 tsk socker
  • 1 msk pressad lime
  • 1 dl färsk hackad thaibasilika eller koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda kycklingstrimlorna med sojan. Låt marinera i sojan i 20-60 minuter. Rör om i burken med kokosmjölk.

  2. 2

    Hetta upp 2/3 av kokosmjölken med ingefära, citrongräs, röd curry, vitlök och fisksås.

  3. 3

    Rör ner lite kött i taget och koka upp mellan. Låt puttra under lock i ca 10 minuter tills köttet är mört.

  4. 4

    Blanda ner limeblad/finrivet limeskal, socker och pressad lime. Tillsätt den sista kokosmjölken och thaibasilika/koriander.

Servering

Servera med ris och mycket grönsaker

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blanda gärna ner säsongens grönsaker eller kokärter från burk. Fisksåsen får alla andra smaker att lyfta. Att tillsätta en del av kokosmjölken i slutet räddar den fina kokossmaken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar