Kumminfläsk med vitkål

Kumminfläsk med vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rimmat sidfläsk med svål i bitar
  • 2 msk kummin
  • 500 g vitkål
  • vatten
  • hackad persilja
  • salt

Gör så här

  1. Skär diagonala snitt i svålen, ca 1 cm från varandra. Strö över rikligt med kummin, vik ut snitten så att fröna kommer ner i fettet. Lägg fläsket i en ugnsform med köttsidan neråt. Stek ca 1 timme i 175ºC.
  2. Höj därefter värmen till 275ºC eller sätt på grillen. Svålen ska få ordentlig färg. Vänd fläsket och låt köttsidan få färg. Köksfläkt rekommenderas.
  3. Skär vitkålen i klyftor, ta bort lite av stocken men låt klyftorna hålla ihop. Koka upp vatten och salt och koka kålen mjuk under lock ca 10 minuter

Servering

Skär upp fläsket, servera med vitkålen och hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kumminfläsk med vitkål
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 800 g rimmat sidfläsk med svål i bitar
  • 2 msk kummin
  • 500 g vitkål
  • vatten
  • hackad persilja
  • salt

Kumminfläsk med vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär diagonala snitt i svålen, ca 1 cm från varandra. Strö över rikligt med kummin, vik ut snitten så att fröna kommer ner i fettet. Lägg fläsket i en ugnsform med köttsidan neråt. Stek ca 1 timme i 175ºC.
  2. Höj därefter värmen till 275ºC eller sätt på grillen. Svålen ska få ordentlig färg. Vänd fläsket och låt köttsidan få färg. Köksfläkt rekommenderas.
  3. Skär vitkålen i klyftor, ta bort lite av stocken men låt klyftorna hålla ihop. Koka upp vatten och salt och koka kålen mjuk under lock ca 10 minuter

Servering

Skär upp fläsket, servera med vitkålen och hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!