Kumminfläsk med vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rimmat sidfläsk med svål i bitar
  • 2 msk kummin
  • 500 g vitkål
  • vatten
  • hackad persilja
  • salt

Gör så här

  1. Skär diagonala snitt i svålen, ca 1 cm från varandra. Strö över rikligt med kummin, vik ut snitten så att fröna kommer ner i fettet. Lägg fläsket i en ugnsform med köttsidan neråt. Stek ca 1 timme i 175ºC.
  2. Höj därefter värmen till 275ºC eller sätt på grillen. Svålen ska få ordentlig färg. Vänd fläsket och låt köttsidan få färg. Köksfläkt rekommenderas.
  3. Skär vitkålen i klyftor, ta bort lite av stocken men låt klyftorna hålla ihop. Koka upp vatten och salt och koka kålen mjuk under lock ca 10 minuter

Servering

Skär upp fläsket, servera med vitkålen och hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 800 g rimmat sidfläsk med svål i bitar
  • 2 msk kummin
  • 500 g vitkål
  • vatten
  • hackad persilja
  • salt

Kumminfläsk med vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär diagonala snitt i svålen, ca 1 cm från varandra. Strö över rikligt med kummin, vik ut snitten så att fröna kommer ner i fettet. Lägg fläsket i en ugnsform med köttsidan neråt. Stek ca 1 timme i 175ºC.
  2. Höj därefter värmen till 275ºC eller sätt på grillen. Svålen ska få ordentlig färg. Vänd fläsket och låt köttsidan få färg. Köksfläkt rekommenderas.
  3. Skär vitkålen i klyftor, ta bort lite av stocken men låt klyftorna hålla ihop. Koka upp vatten och salt och koka kålen mjuk under lock ca 10 minuter

Servering

Skär upp fläsket, servera med vitkålen och hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)