Kumminfläsk med vitkål

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 800 g rimmat sidfläsk med svål i bitar
  • 2 msk kummin
  • 500 g vitkål
  • vatten
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skär diagonala snitt i svålen, ca 1 cm från varandra. Strö över rikligt med kummin, vik ut snitten så att fröna kommer ner i fettet. Lägg fläsket i en ugnsform med köttsidan neråt. Stek ca 1 timme i 175ºC.
  2. Höj därefter värmen till 275ºC eller sätt på grillen. Svålen ska få ordentlig färg. Vänd fläsket och låt köttsidan få färg. Köksfläkt rekommenderas.
  3. Skär vitkålen i klyftor, ta bort lite av stocken men låt klyftorna hålla ihop. Koka upp vatten och salt och koka kålen mjuk under lock ca 10 minuter

Servering

Skär upp fläsket, servera med vitkålen och hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås - Coop

(5)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Sötpotatissoppa med rostad majs - Coop

(17)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

Ljummen svart bönsallad - Coop

(4)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 800 g rimmat sidfläsk med svål i bitar
  • 2 msk kummin
  • 500 g vitkål
  • vatten
  • hackad persilja

Kumminfläsk med vitkål

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär diagonala snitt i svålen, ca 1 cm från varandra. Strö över rikligt med kummin, vik ut snitten så att fröna kommer ner i fettet. Lägg fläsket i en ugnsform med köttsidan neråt. Stek ca 1 timme i 175ºC.
  2. Höj därefter värmen till 275ºC eller sätt på grillen. Svålen ska få ordentlig färg. Vänd fläsket och låt köttsidan få färg. Köksfläkt rekommenderas.
  3. Skär vitkålen i klyftor, ta bort lite av stocken men låt klyftorna hålla ihop. Koka upp vatten och salt och koka kålen mjuk under lock ca 10 minuter

Servering

Skär upp fläsket, servera med vitkålen och hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås - Coop

(5)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Sötpotatissoppa med rostad majs - Coop

(17)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

Ljummen svart bönsallad - Coop

(4)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies