Kryddiga färsbullar

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Rullar bullar i mängder och servera på buffén. Uppskattat av både vuxna och barn.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
80 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 800 g nötfärs eller lammfärs eller hälften av varje
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk oregano
  • 1 dl hackade färska örter, t ex oregano, persilja, mynta, dill
  • 2 msk ketchup
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja eller smör till stekning
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda färsen först med salt och kryddor och sedan med resten av ingredienserna till en jämn färs. Forma cirka 80 små köttbullar. Ta knappt 1 matsked till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fettet i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter. Eller efterstek i en långpanna i mitten av ugnen i 200° ca 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttfärspirog

(22)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Chilibiff-wrap

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Köttbullar med parmaskinka

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g nötfärs eller lammfärs eller hälften av varje
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk oregano
  • 1 dl hackade färska örter, t ex oregano, persilja, mynta, dill
  • 2 msk ketchup
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja eller smör till stekning
  • 1.5 tsk salt

Kryddiga färsbullar

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Rullar bullar i mängder och servera på buffén. Uppskattat av både vuxna och barn.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
80 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen först med salt och kryddor och sedan med resten av ingredienserna till en jämn färs. Forma cirka 80 små köttbullar. Ta knappt 1 matsked till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fettet i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter. Eller efterstek i en långpanna i mitten av ugnen i 200° ca 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttfärspirog

(22)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Chilibiff-wrap

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies