Krusbärs- och rabarberkräm med mjölk

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Lennart Jähkel lagar mat på sjön.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4 dl färska, mogna krusbär, rensade, sköljda
  • 2 rabarberstjälkar, ca 300 g, i små bitar
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Till servering:
  • mjölk eller grädde

Gör så här

  1. Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Sjud tills de mjuknat, 10-15 minuter.
  2. Gören redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen, koka upp krämen under omrörning och dra åt sidan.
  3. Låt svalna något och servera med mjölk eller grädde.

Tips

Ta mer socker om du vill, ca 3 dl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

(0)

Yoghurt med mango och granola

(58)

Ris à la Malta

(40)

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

(9)

Grillade nektariner med vaniljcrème och rostade nötter

(5)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Yoghurt med honung och bär eller frukt

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl färska, mogna krusbär, rensade, sköljda
  • 2 rabarberstjälkar, ca 300 g, i små bitar
  • 2 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Till servering:
  • mjölk eller grädde

Krusbärs- och rabarberkräm med mjölk

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Lennart Jähkel lagar mat på sjön.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Sjud tills de mjuknat, 10-15 minuter.
  2. Gören redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen, koka upp krämen under omrörning och dra åt sidan.
  3. Låt svalna något och servera med mjölk eller grädde.

Tips

Ta mer socker om du vill, ca 3 dl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

(0)

Yoghurt med mango och granola

(58)

Ris à la Malta

(40)

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

(9)

Grillade nektariner med vaniljcrème och rostade nötter

(5)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Yoghurt med honung och bär eller frukt

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies