Krämig riven potatisgratäng med västerbottensost

Betyg (1-5):
3.07 (46 betyg)

Härlig potatisgratäng som passar till lammsteken.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 msk smör
  • 1 kg skalad grovriven fast potatis
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 4.5 dl vispgrädde (alt hälften mjölk, hälften grädde)
  • 150 g riven västerbottensost
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smörj en ugnsform. Varva potatis, vitlök och gul lök i formen.
  2. Blanda mjölk, grädde och ost och häll över potatisblandningen. Salta och peppra.
  3. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme tills potatisen har mjuknat och fått fin färg. Täck med folie om det börjar bli bränt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Färskpotatissallad med ädelost

(0)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Apelgrens Janssons frestelse

(13)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 msk smör
  • 1 kg skalad grovriven fast potatis
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 4.5 dl vispgrädde (alt hälften mjölk, hälften grädde)
  • 150 g riven västerbottensost
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk salt

Krämig riven potatisgratäng med västerbottensost

Betyg (1-5):
3.07 (46 betyg)

Härlig potatisgratäng som passar till lammsteken.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsform. Varva potatis, vitlök och gul lök i formen.
  2. Blanda mjölk, grädde och ost och häll över potatisblandningen. Salta och peppra.
  3. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme tills potatisen har mjuknat och fått fin färg. Täck med folie om det börjar bli bränt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Färskpotatissallad med ädelost

(0)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Apelgrens Janssons frestelse

(13)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies