Krämig pasta med svartrot och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.79 (19 betyg)

Billig lyx när pengarna tar slut.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • 350 g svartrot
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl riven parmesan
  • 70 g babyspenat
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala svartroten och lägg i kallt vatten så den inte mörknar. Skär svartroten i riktigt tunna sneda slantar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svartroten ca 3 min, salta och peppra. Stek med lök, vitlök och socker tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på vinäger och crème fraiche. Låt koka ihop någon minut, smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop såsen med pasta, parmesan och babyspenat, toppa med nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Morotssoppa med pasta och grönt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Minestronesoppa med linser

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(75)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 320 g spagetti
  • 350 g svartrot
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl riven parmesan
  • 70 g babyspenat
  • salt och svartpeppar

Krämig pasta med svartrot och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.79 (19 betyg)

Billig lyx när pengarna tar slut.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala svartroten och lägg i kallt vatten så den inte mörknar. Skär svartroten i riktigt tunna sneda slantar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svartroten ca 3 min, salta och peppra. Stek med lök, vitlök och socker tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på vinäger och crème fraiche. Låt koka ihop någon minut, smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop såsen med pasta, parmesan och babyspenat, toppa med nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Morotssoppa med pasta och grönt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Minestronesoppa med linser

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(75)