Krämig pasta med svartrot och parmesan

Betyg (1-5):
2.79 (19 betyg)

Billig lyx när pengarna tar slut.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 320 g spagetti
  • 350 g svartrot
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl riven parmesan
  • 70 g babyspenat

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala svartroten och lägg i kallt vatten så den inte mörknar. Skär svartroten i riktigt tunna sneda slantar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svartroten ca 3 min, salta och peppra. Stek med lök, vitlök och socker tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på vinäger och crème fraiche. Låt koka ihop någon minut, smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop såsen med pasta, parmesan och babyspenat, toppa med nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff Bourguignon

(0)

Morotssoppa med pasta och grönt

(11)

Minestronesoppa med linser

(52)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(40)

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 320 g spagetti
  • 350 g svartrot
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl riven parmesan
  • 70 g babyspenat

Krämig pasta med svartrot och parmesan

Betyg (1-5):
2.79 (19 betyg)

Billig lyx när pengarna tar slut.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala svartroten och lägg i kallt vatten så den inte mörknar. Skär svartroten i riktigt tunna sneda slantar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svartroten ca 3 min, salta och peppra. Stek med lök, vitlök och socker tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på vinäger och crème fraiche. Låt koka ihop någon minut, smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop såsen med pasta, parmesan och babyspenat, toppa med nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff Bourguignon

(0)

Morotssoppa med pasta och grönt

(11)

Minestronesoppa med linser

(52)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(40)

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies