Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini

Betyg (1-5):
2.71 (14 betyg)

Snabblagad kycklinggryta som passar perfekt till vardagsmiddagen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 4 dl ris
  • 0.5 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfilé tunnskivad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g zucchini, skalad och tärnad
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 dl vatten
  • 1.5 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • Till servering
  • sockerärter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra.
  2. Bryn zucchini, svamp och lök i en kastrull. Häll i vatten, buljongtärning och grädde och låt sjuda 5–10 min.
  3. Mixa såsen slät och lägg tillbaka kycklingen. Låt sjuda ytterligare 5 min. Strimla sockerärterna och toppa grytan med dem vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-31

Hej! Mängden vatten är nu korrigerad till 4 dl. Lycka till! :)

Tessan

2019-01-29

Alldeles för mycket vatten. Liknade en soppa och var långt ifrån krämig. Måste vara fel i receptet.

Gabriella

2018-08-31

Tog bara 3 dl vatten, men det blev för mycket vätska ändå. God smak, men roligare med bitar av grönsakerna istället för att passera dem.

Liknande recept

Barnens bästa kycklingnudlar

(15)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(9)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 4 dl ris
  • 0.5 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfilé tunnskivad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g zucchini, skalad och tärnad
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 dl vatten
  • 1.5 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • Till servering
  • sockerärter

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini

Betyg (1-5):
2.71 (14 betyg)

Snabblagad kycklinggryta som passar perfekt till vardagsmiddagen.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra.
  2. Bryn zucchini, svamp och lök i en kastrull. Häll i vatten, buljongtärning och grädde och låt sjuda 5–10 min.
  3. Mixa såsen slät och lägg tillbaka kycklingen. Låt sjuda ytterligare 5 min. Strimla sockerärterna och toppa grytan med dem vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-31

Hej! Mängden vatten är nu korrigerad till 4 dl. Lycka till! :)

Tessan

2019-01-29

Alldeles för mycket vatten. Liknade en soppa och var långt ifrån krämig. Måste vara fel i receptet.

Gabriella

2018-08-31

Tog bara 3 dl vatten, men det blev för mycket vätska ändå. God smak, men roligare med bitar av grönsakerna istället för att passera dem.

Liknande recept

Barnens bästa kycklingnudlar

(15)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(10)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(9)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies