Kräftröra på tunnbrödschips

Kräftröra på tunnbrödschips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Kräftröra med rom, citron och dill på frasiga tunnbrödschips, passar perfekt som tilltugg på kräftskivan.

Tillagningstid: 15 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 330 g kräftstjärt, i lag
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 4 mjuka tunnbröd, i mindre bitar
  • dill, till garnering
  • rom, till garnering

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och blanda med crème fraiche, majonnäs, rödlök (spara lite till garnering), dill och citronskal (endast det gula).
  2. Smaka av med citronsaft och salt. Klicka ut röran på tunnbrödschipsen och garnera med rödlök, dill och rom.

Tips

Gör egna tunnbrödschips genom att steka mjukt tunnbröd i smör tills det är gyllene.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räksalsa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Kräftröra på tunnbrödschips
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 330 g kräftstjärt, i lag
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 4 mjuka tunnbröd, i mindre bitar
  • dill, till garnering
  • rom, till garnering

Kräftröra på tunnbrödschips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Kräftröra med rom, citron och dill på frasiga tunnbrödschips, passar perfekt som tilltugg på kräftskivan.

Tillagningstid: 15 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och blanda med crème fraiche, majonnäs, rödlök (spara lite till garnering), dill och citronskal (endast det gula).
  2. Smaka av med citronsaft och salt. Klicka ut röran på tunnbrödschipsen och garnera med rödlök, dill och rom.

Tips

Gör egna tunnbrödschips genom att steka mjukt tunnbröd i smör tills det är gyllene.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räksalsa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)