Kräftceviche med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (5 betyg)

Kräftstjärtar och ris med chili och koriander på en tjusig salladsbädd.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl ris
  • 385 g kräftstjärtar i lake
  • 1.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm vitlök på tub
  • 1 tärnad gul eller röd paprika
  • 1 finstrimlad liten rödlök
  • 0.5 urkärnad och strimlad liten röd chili
  • 0.5 msk hackad färsk koriander
  • 40 g blad från sallad, t ex crispsallad
  • 4 brödskivor, gärna fiberfranska
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det kallna.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ihop lime, olja, salt och vitlök.
  3. Blanda i kräftstjärtar, paprika, lök, chili, koriander och ris. Låt stå och dra i kylen ca 1 timme.
  4. Bred ut salladsblad på ett stort fat och lägg en hög av risblandningen på varje blad.

Servering

Vik ihop till knyten och doppa dem i sötsur sås. Eller klä en salladsskål med salladsblad, lägg i blandningen och servera med såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl ris
  • 385 g kräftstjärtar i lake
  • 1.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm vitlök på tub
  • 1 tärnad gul eller röd paprika
  • 1 finstrimlad liten rödlök
  • 0.5 urkärnad och strimlad liten röd chili
  • 0.5 msk hackad färsk koriander
  • 40 g blad från sallad, t ex crispsallad
  • 4 brödskivor, gärna fiberfranska
  • 1 krm salt

Kräftceviche med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (5 betyg)

Kräftstjärtar och ris med chili och koriander på en tjusig salladsbädd.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det kallna.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ihop lime, olja, salt och vitlök.
  3. Blanda i kräftstjärtar, paprika, lök, chili, koriander och ris. Låt stå och dra i kylen ca 1 timme.
  4. Bred ut salladsblad på ett stort fat och lägg en hög av risblandningen på varje blad.

Servering

Vik ihop till knyten och doppa dem i sötsur sås. Eller klä en salladsskål med salladsblad, lägg i blandningen och servera med såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)