Kräftceviche med ris

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Kräftstjärtar och ris med chili och koriander på en tjusig salladsbädd.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 dl ris
  • 385 g kräftstjärtar i lake
  • 1.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm vitlök på tub
  • 1 tärnad gul eller röd paprika
  • 1 finstrimlad liten rödlök
  • 0.5 urkärnad och strimlad liten röd chili
  • 0.5 msk hackad färsk koriander
  • 40 g blad från sallad, t ex crispsallad
  • 4 brödskivor, gärna fiberfranska

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det kallna.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ihop lime, olja, salt och vitlök.
  3. Blanda i kräftstjärtar, paprika, lök, chili, koriander och ris. Låt stå och dra i kylen ca 1 timme.
  4. Bred ut salladsblad på ett stort fat och lägg en hög av risblandningen på varje blad.

Servering

Vik ihop till knyten och doppa dem i sötsur sås. Eller klä en salladsskål med salladsblad, lägg i blandningen och servera med såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Skagenröra

(28)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl ris
  • 385 g kräftstjärtar i lake
  • 1.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm vitlök på tub
  • 1 tärnad gul eller röd paprika
  • 1 finstrimlad liten rödlök
  • 0.5 urkärnad och strimlad liten röd chili
  • 0.5 msk hackad färsk koriander
  • 40 g blad från sallad, t ex crispsallad
  • 4 brödskivor, gärna fiberfranska

Kräftceviche med ris

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Kräftstjärtar och ris med chili och koriander på en tjusig salladsbädd.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det kallna.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ihop lime, olja, salt och vitlök.
  3. Blanda i kräftstjärtar, paprika, lök, chili, koriander och ris. Låt stå och dra i kylen ca 1 timme.
  4. Bred ut salladsblad på ett stort fat och lägg en hög av risblandningen på varje blad.

Servering

Vik ihop till knyten och doppa dem i sötsur sås. Eller klä en salladsskål med salladsblad, lägg i blandningen och servera med såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Skagenröra

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies