Kräftbröd

Betyg (1-5):
3.58 (31 betyg)

Pryd skivans långbord med en praktfull brödkräfta, det blir festligare!

Tillagningstid: 1 timme 50 minuter
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11 dl vetemjöl, gärna special
  • Garnering:
  • 2 st svartpepparkorn

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Platta ut degen, rulla ihop till en rulle och skär av en tredjedel av den. Forma den stora degbiten till en spolformad kropp och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta ena änden till stjärtfena, forma den andra änden till sköld och huvud. Halvera den andra degen och forma till spolformade klor. Spara lite av degen och rulla ut smala stänger till spröt. Tyck fast klorna. Sätt fast spröten längst fram på huvudet och låt dem sedan vila på klorna. Tryck fast pepparkorn som ögon. Markera sköld, stjärt och stjärtfena med några snitt. Låt brödet jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 250°.
  3. Sätt in brödet i mitten av ugnen. Sänk temperaturen till 225° och grädda ca 30 minuter.
  4. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

(0)

Vörtlimpor

(9)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Baguette med yoghurt

(25)

Tomatbröd

(0)

Smarriga havrekorgar

(0)

Pepparkaksbiscotti med mandel

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11 dl vetemjöl, gärna special
  • Garnering:
  • 2 st svartpepparkorn

Kräftbröd

Betyg (1-5):
3.58 (31 betyg)

Pryd skivans långbord med en praktfull brödkräfta, det blir festligare!

Tillagningstid: 1 timme 50 minuter
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Platta ut degen, rulla ihop till en rulle och skär av en tredjedel av den. Forma den stora degbiten till en spolformad kropp och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta ena änden till stjärtfena, forma den andra änden till sköld och huvud. Halvera den andra degen och forma till spolformade klor. Spara lite av degen och rulla ut smala stänger till spröt. Tyck fast klorna. Sätt fast spröten längst fram på huvudet och låt dem sedan vila på klorna. Tryck fast pepparkorn som ögon. Markera sköld, stjärt och stjärtfena med några snitt. Låt brödet jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 250°.
  3. Sätt in brödet i mitten av ugnen. Sänk temperaturen till 225° och grädda ca 30 minuter.
  4. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Hamburgerbröd med kruskakli och frön

(0)

Vörtlimpor

(9)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Baguette med yoghurt

(25)

Tomatbröd

(0)

Smarriga havrekorgar

(0)

Pepparkaksbiscotti med mandel

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies