Kräftbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (31 betyg)

Pryd skivans långbord med en praktfull brödkräfta, det blir festligare!

Tillagningstid: 1 timme 50 minuter
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 msk salt
  • Garnering:
  • 2 st svartpepparkorn

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Platta ut degen, rulla ihop till en rulle och skär av en tredjedel av den. Forma den stora degbiten till en spolformad kropp och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta ena änden till stjärtfena, forma den andra änden till sköld och huvud. Halvera den andra degen och forma till spolformade klor. Spara lite av degen och rulla ut smala stänger till spröt. Tyck fast klorna. Sätt fast spröten längst fram på huvudet och låt dem sedan vila på klorna. Tryck fast pepparkorn som ögon. Markera sköld, stjärt och stjärtfena med några snitt. Låt brödet jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 250°.
  3. Sätt in brödet i mitten av ugnen. Sänk temperaturen till 225° och grädda ca 30 minuter.
  4. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Knäckebröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordärtskocksbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 11 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 msk salt
  • Garnering:
  • 2 st svartpepparkorn

Kräftbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (31 betyg)

Pryd skivans långbord med en praktfull brödkräfta, det blir festligare!

Tillagningstid: 1 timme 50 minuter
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Platta ut degen, rulla ihop till en rulle och skär av en tredjedel av den. Forma den stora degbiten till en spolformad kropp och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta ena änden till stjärtfena, forma den andra änden till sköld och huvud. Halvera den andra degen och forma till spolformade klor. Spara lite av degen och rulla ut smala stänger till spröt. Tyck fast klorna. Sätt fast spröten längst fram på huvudet och låt dem sedan vila på klorna. Tryck fast pepparkorn som ögon. Markera sköld, stjärt och stjärtfena med några snitt. Låt brödet jäsa ca 30 minuter. Värm ugnen till 250°.
  3. Sätt in brödet i mitten av ugnen. Sänk temperaturen till 225° och grädda ca 30 minuter.
  4. Låt svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Knäckebröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordärtskocksbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)