Kräft-dipp Singapore style
  • Tid 30 min

Kräft-dipp Singapore style

5 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitkålsklyfta
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk olja
  • 3 msk ingefära, finhackad
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl ketchup
  • 2 dl äggvitor
  • 0.5 kruka koriander, plockad
  • 2 salladslökar, strimlade
Till servering:
  • 400 g kräftstjärtar eller kräftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    1. Mixa lök, vitlök, chili och ingefära till puré. 2. Stek purén i olja någon minut så att smakerna kommer fram ordentligt.

  2. 2

    3. Tillsätt chilisås och ketchup. Låt småputtra 15 min på medelhög värme.

  3. 3

    4. Häll ner äggvitan och rör om. Koka 3–5 min. Vitan ska stelna och bli som vita trådar.

  4. 4

    5. Lägg upp i en serveringsskål och strö över koriander och salladslök. Servera till kräftorna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Får du sås över, servera den till grillat kött och majs.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Patrik

    Vad jag kan minnas från receptet i tidningen så var det vitlök istället för vitkål. Och det var 2 st inte 2dl äggvita. Men jag kanske kommer ihåg fel. Men god var den så jag följde receptet i tidningen