Korvtallrik de luxe

Korvtallrik de luxe

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Parmesangratinerad potatis och karamelliserad lök som serveras till grillad korv och grillad spetskål blir en succélunch i sommar. Så gott!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk flingsalt
  • 75 g parmesan, riven
  • 8 korvar
  • 1 spetskål, klyftad
  • Karamelliserad lök
  • 8 gula lökar, strimlade
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • Honungssenap
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 dl klassisk senap
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisarna. Lägg dem i en ugnsform och tryck till dem lite. Ringla på olja och strö över salt och parmesan. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–30 min.

Karamelliserad lök

  1. Stek löken gyllenbrun i smör, ca 10 min. Rör om då och då. Tillsätt sockret och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt.

Honungssenap

  1. Blanda senapssorterna med honungen.
  2. Grilla korv och spetskål tills de är genomvarma med fin färg. Servera med potatis, lök och senap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-07

Tack för din input, Charlotte!

Charlotte

2022-07-06

Blev alldeles för mycket lök med 8st till 4 personer. Det är så många olika komponenter i denna rätt så man behöver verkligen inte 2 stekta lökar per person.

Korvtallrik de luxe
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g färskpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk flingsalt
  • 75 g parmesan, riven
  • 8 korvar
  • 1 spetskål, klyftad
  • Karamelliserad lök
  • 8 gula lökar, strimlade
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • Honungssenap
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 dl klassisk senap
  • 3 msk honung

Korvtallrik de luxe

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Parmesangratinerad potatis och karamelliserad lök som serveras till grillad korv och grillad spetskål blir en succélunch i sommar. Så gott!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisarna. Lägg dem i en ugnsform och tryck till dem lite. Ringla på olja och strö över salt och parmesan. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–30 min.

Karamelliserad lök

  1. Stek löken gyllenbrun i smör, ca 10 min. Rör om då och då. Tillsätt sockret och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt.

Honungssenap

  1. Blanda senapssorterna med honungen.
  2. Grilla korv och spetskål tills de är genomvarma med fin färg. Servera med potatis, lök och senap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-07

Tack för din input, Charlotte!

Charlotte

2022-07-06

Blev alldeles för mycket lök med 8st till 4 personer. Det är så många olika komponenter i denna rätt så man behöver verkligen inte 2 stekta lökar per person.