Korvspett med blodig tomatsås
  • Tid 30 min

Korvspett med blodig tomatsås

2.5 (2 betyg)

Spagettifyllda paprikor med grillad falukorv gillar både stora och små.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

6 portioner
Ingredienser:
  • 500 g falukorv
  • 250 g cocktailtomater
  • 12 st träspett
Blodig tomatsås:
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl finhackad persilja
Spaghettipaprikor:
  • 3 paprikor
  • 200 g spagetti
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 1 tsk olja
Topping:
  • 0.5 finhackad paprika
  • 0.5 dl finhackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär falukorven i skivor och dela dem i halvmånar. Trä spetten med falukorv och cocktailtomater och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem i ugnen cirka 10 minuter.

Blodig tomtatsås

  1. 1

    Fräs löken i en kastrull med oljan i cirka fem minuter utan att den får färg. Lägg i krossade tomater och krydda med socker, salt och peppar. Koka ihop i cirka 15 minuter. Mixa såsen slät och smaka av med finhackad persilja.

Spagettipaprikor

  1. 1

    Dela paprikorna så att de får en "taggig" kant med hjälp av en liten kniv. Förväll dem i kokande vatten i en minut. Häll av i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Koka spagettin i rikligt med vatten tillsammans med gurkmeja och olja. Fyll paprikorna med spagetti och toppa med finhackad paprika och persilja.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @inte kul Priserna varierar mellan våra olika butiker, därför kan inte pris anges. Är det extrapris i alla våra butiker på någon vara, som finns i receptet, syns det på receptsidan.

  • inte kul

    jag tycker att det är synd att inga priser visas.