Korv i kopp

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

”En perfekt rätt om man vill möta gästerna utomhus. Tänk att tända en eldkorg i trädgården och börja julfirandet där. Otroligt elegant!”

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 200 g morötter
  • 100 g gulbetor
  • 100 g kålrot
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 purjolök
  • 100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl portvin
  • 1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g julkorv, i bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • Till servering
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2 x 2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt.
  2. Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken.
  3. Stek under omrörning någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.
  4. Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 min tills rotsakerna nästan är mjuka.
  5. Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera gärna med riven pepparrot.

Tips

Du kan minska mängden kålrot och fylla på med andra goda rotfrukter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och apelsinsoppa

(3)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g morötter
  • 100 g gulbetor
  • 100 g kålrot
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 purjolök
  • 100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl portvin
  • 1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g julkorv, i bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • Till servering
  • riven pepparrot

Korv i kopp

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

”En perfekt rätt om man vill möta gästerna utomhus. Tänk att tända en eldkorg i trädgården och börja julfirandet där. Otroligt elegant!”

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2 x 2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt.
  2. Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken.
  3. Stek under omrörning någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.
  4. Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 min tills rotsakerna nästan är mjuka.
  5. Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera gärna med riven pepparrot.

Tips

Du kan minska mängden kålrot och fylla på med andra goda rotfrukter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och apelsinsoppa

(3)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies