Koreansk kimchi
  • Tid 2 tim + 3 dygn

Koreansk kimchi

3.23 (13 betyg)

Kimchi är riktigt hett och jättegott som tillbehör till marinerat kött, nudlar eller omelett.

  • Tillagningstid 2 tim + 3 dygn
  • Ingredienser 14

Ingredienser

2 liter
  • 1 kg salladskål
  • 2 msk salt
  • 1 morot
  • 10 cm rättika
  • 5 salladslökar
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk rismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk finriven vitlök
  • 0.5 dl fisksås
  • 0.75 dl paprikapulver
  • 0.25 dl mortlade chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur.

  2. 2

    Skölj salladskålen ordentligt för att få bort överflödigt salt. Skala och strimla morot och rättika som tändstickor. Strimla salladslöken.

  3. 3

    Koka ihop vatten, rismjöl och socker till en tjock sås. Låt svalna. Rör ihop detta med lök, ingefära, vitlök, fisksås, paprikapulver och chiliflakes.

  4. 4

    Tillsätt salladskål, morot och rättika. Blanda ordentligt med händerna så att grönsakerna inte går sönder.

  5. 5

    Lägg i glasburkar. Täck kålen med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna ända upp, då det behövs plats för fermenteringen. Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar. Då den bubblar av jäsningen är den klar att ätas. Förvara sedan i kylen.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sven-Inge

    Ljuvligt stark och god!

  • Helena

    Fantastiskt recept, enkelt och gott!

  • Inger

    Hur länge håller kimchin sedan när man ska förvara den i kylen?