Kolapaj med lakritsströssel

Kolapaj med lakritsströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

En underbar, lättbakad kolapaj med lakritsströssel som ger gott crunch och sälta. Receptet från boken "Baka med godis" av Jenny Warsén.

Tillagningstid: 35 min + 2 tim i kyl
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g digestivekex
  • 60 g smör, smält
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 400 g mjölkchoklad, hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk lakritsströssel

Gör så här

  1. Mixa eller krossa kexen tillett fint smul. Blanda med smältsmör och tryck ut i en pajformmed löstagbara kanter, 24–26cm i diameter. Låt stå i frysenca 10 min.
  2. Bred ut den karamelliserademjölken jämnt över botten.Ställ in i frysen ytterligare5–10 min.
  3. Smält chokladen över ettvattenbad tillsammans medgrädden. Rör om under tidenoch var försiktig så den inte blirför varm och delar sig. Tillsättflingsalt.
  4. Häll detta över pajbottnen ochströ på strössel. Låt stå i kylenminst 2 timmar före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nadja

2020-04-15

Digestivbotten skulle behövt mer smör för att hålla ihop! Annars himmelskt god!

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Chokladkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Vita kokosbollar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Kolapaj med lakritsströssel
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g digestivekex
  • 60 g smör, smält
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 400 g mjölkchoklad, hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 msk lakritsströssel

Kolapaj med lakritsströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

En underbar, lättbakad kolapaj med lakritsströssel som ger gott crunch och sälta. Receptet från boken "Baka med godis" av Jenny Warsén.

Tillagningstid: 35 min + 2 tim i kyl
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa eller krossa kexen tillett fint smul. Blanda med smältsmör och tryck ut i en pajformmed löstagbara kanter, 24–26cm i diameter. Låt stå i frysenca 10 min.
  2. Bred ut den karamelliserademjölken jämnt över botten.Ställ in i frysen ytterligare5–10 min.
  3. Smält chokladen över ettvattenbad tillsammans medgrädden. Rör om under tidenoch var försiktig så den inte blirför varm och delar sig. Tillsättflingsalt.
  4. Häll detta över pajbottnen ochströ på strössel. Låt stå i kylenminst 2 timmar före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nadja

2020-04-15

Digestivbotten skulle behövt mer smör för att hålla ihop! Annars himmelskt god!

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Chokladkaka i långpanna

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Vita kokosbollar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)