Kokta majskolvar

Kokta majskolvar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 färska eller djupfrysta majskolvar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Tag bort ev bladhölje och trådar på kolvarna. Skölj de färska majskolvarna. Koka upp vattnet, tillsätt saltet. Lägg i kolvarna, som ska täckas av vattnet. Koka dem mjuka under lock 5-10 minuter. Lossa ett korn och pröva. Kokas de för länge blir de hårda.
  2. Tag upp majskolvarna och låt dem rinna av. Stick en gaffel eller "majshållare" i kortändarna på kolvarna och ät dem direkt.

Servering

Servera med mjukt smör eller margarin, salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Diana Johansson

2015-10-06

kan man frysa kokta majkolvar. eller råa ?

Ali

2014-06-30

Lägg till smör :) får den att bli godare

Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Kokta majskolvar
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 2 färska eller djupfrysta majskolvar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk salt

Kokta majskolvar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tag bort ev bladhölje och trådar på kolvarna. Skölj de färska majskolvarna. Koka upp vattnet, tillsätt saltet. Lägg i kolvarna, som ska täckas av vattnet. Koka dem mjuka under lock 5-10 minuter. Lossa ett korn och pröva. Kokas de för länge blir de hårda.
  2. Tag upp majskolvarna och låt dem rinna av. Stick en gaffel eller "majshållare" i kortändarna på kolvarna och ät dem direkt.

Servering

Servera med mjukt smör eller margarin, salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Diana Johansson

2015-10-06

kan man frysa kokta majkolvar. eller råa ?

Ali

2014-06-30

Lägg till smör :) får den att bli godare

Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)