Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Betyg (1-5):
3.55 (42 betyg)

En underbar klassiker med mild smak av persilja och ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 600 g torskfilé
  • Ägg- och persiljesås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 hårdkokta, hackade ägg

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra bitar. Salta fisken runt om.

Ägg- och persiljesås:

  1. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
  2. Såsen ska vara tjock, eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt.

Servering

Kokt potatis, lättkokta haricots verts och lättkokta hyvlade morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegärd

2015-11-30

Klassisk God fiskrätt som fungerar med många olika fiskar

pelle

2014-04-19

jete ekligt

Lyran

2013-04-25

Jättegott

Lyran

2013-02-10

Snabbt Enkelt Jättegott

karl

2013-02-03

grymt

Liknande recept

Thaifiskbiffar

(56)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(4)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Surimicakes med fries

(11)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g torskfilé
  • Ägg- och persiljesås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 hårdkokta, hackade ägg

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Betyg (1-5):
3.55 (42 betyg)

En underbar klassiker med mild smak av persilja och ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra bitar. Salta fisken runt om.

Ägg- och persiljesås:

  1. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
  2. Såsen ska vara tjock, eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt.

Servering

Kokt potatis, lättkokta haricots verts och lättkokta hyvlade morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegärd

2015-11-30

Klassisk God fiskrätt som fungerar med många olika fiskar

pelle

2014-04-19

jete ekligt

Lyran

2013-04-25

Jättegott

Lyran

2013-02-10

Snabbt Enkelt Jättegott

karl

2013-02-03

grymt

Liknande recept

Thaifiskbiffar

(56)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(4)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Surimicakes med fries

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies