Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (50 betyg)

En underbar klassiker med mild smak av persilja och ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé
  • Ägg- och persiljesås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 hårdkokta, hackade ägg

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra bitar. Salta fisken runt om.

Ägg- och persiljesås:

  1. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
  2. Såsen ska vara tjock, eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt.

Servering

Kokt potatis, lättkokta haricots verts och lättkokta hyvlade morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-19

Hej Hans! Du kan börja med att tillsätta lite vitpeppar och sedan smaka upp till en nivå du tycker blir bra :) /Maja, redaktör

Hans

2020-10-15

3 krm vitpeppar hmm... . Mkt starkt, se över receptet.

Andreas

2020-04-29

Nej nej nej, har smakat mycket bättre!

Ingegärd

2015-11-30

Klassisk God fiskrätt som fungerar med många olika fiskar

pelle

2014-04-19

jete ekligt

Lyran

2013-04-25

Jättegott

Lyran

2013-02-10

Snabbt Enkelt Jättegott

karl

2013-02-03

grymt

Liknande recept

Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Örtomelett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g torskfilé
  • Ägg- och persiljesås:
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 hårdkokta, hackade ägg

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (50 betyg)

En underbar klassiker med mild smak av persilja och ägg.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra bitar. Salta fisken runt om.

Ägg- och persiljesås:

  1. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg ner fiskbitarna och sjud ytterligare cirka 5 minuter på svag värme.
  2. Såsen ska vara tjock, eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och ägg och låt allt bli genomvarmt.

Servering

Kokt potatis, lättkokta haricots verts och lättkokta hyvlade morötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-19

Hej Hans! Du kan börja med att tillsätta lite vitpeppar och sedan smaka upp till en nivå du tycker blir bra :) /Maja, redaktör

Hans

2020-10-15

3 krm vitpeppar hmm... . Mkt starkt, se över receptet.

Andreas

2020-04-29

Nej nej nej, har smakat mycket bättre!

Ingegärd

2015-11-30

Klassisk God fiskrätt som fungerar med många olika fiskar

pelle

2014-04-19

jete ekligt

Lyran

2013-04-25

Jättegott

Lyran

2013-02-10

Snabbt Enkelt Jättegott

karl

2013-02-03

grymt

Liknande recept

Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Örtomelett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(3)