Kokostoppar med russin och nötter

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Saftiga med god och smörig ton toppat med lite sött och knaprigt.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 3 medelstora ägg
  • 1 dl råsocker
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 dl hackade nötkött t ex jordnöt, cashew eller hassel

Gör så här

  1. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt kokosflingor, margarin, russin och nötter. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Lägg smeten, drygt 1 msk, i toppiga klickar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.

Tips

Det går självklart att byta ut råsocker mot vanligt vitt socker och de fina gula russinen mot mer vanliga russin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Weronika

2013-08-12

Enkelt och supergott! Blandade hasselnötter, valnötter och lite pumpafrön. Bytte ut russinen mot dadlar och tog lite mindre socker.

Liknande recept

Saffransbulle med mandelmassa

(6)

Örtbaguetter

(1)

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Saffranspannkaka

(12)

Knäckig saffranstosca

(30)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Lussebullar med kvarg

(115)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 medelstora ägg
  • 1 dl råsocker
  • 200 g kokosflingor
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 dl hackade nötkött t ex jordnöt, cashew eller hassel

Kokostoppar med russin och nötter

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Saftiga med god och smörig ton toppat med lite sött och knaprigt.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt kokosflingor, margarin, russin och nötter. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Lägg smeten, drygt 1 msk, i toppiga klickar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.

Tips

Det går självklart att byta ut råsocker mot vanligt vitt socker och de fina gula russinen mot mer vanliga russin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Weronika

2013-08-12

Enkelt och supergott! Blandade hasselnötter, valnötter och lite pumpafrön. Bytte ut russinen mot dadlar och tog lite mindre socker.

Liknande recept

Saffransbulle med mandelmassa

(6)

Örtbaguetter

(1)

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Saffranspannkaka

(12)

Knäckig saffranstosca

(30)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Lussebullar med kvarg

(115)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies