Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 dl råris
  • 370 g tonfisk, på burk, bruttovikt
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 kruka färsk koriander, till servering
  • Doppsås
  • 3 msk mango chutney
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Smula sönder tonfisken och krama ur vätskan, lägg i en bunke. Tillsätt lök, ägg, ströbröd, hackad koriander, vitlök, chiliflakes. Rör till en jämn smet och låt stå ca 5 min.
  3. Blanda mango chutney med lime och vatten till en doppsås.
  4. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så blir de extra krispiga.Rulla bollar av tonfisksmeten och vänd runt i kokos.
  5. Stek bollarna runt om i en het stekpanna med olja till fin färg.Servera bollarna i salladsblad med extra koriander och ringla över såsen. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-16

Hej Anna! Du kan också prova med kikärtsspad. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Anna

2019-01-11

Svar till Anna nedan. Grädde brukar binda ihop bra. Jag brukar ha det i färssmeten istället för ägg

Anna

2018-02-21

Kan man byta ut ägget mot något..? /Allergiker i familjen

Henrik

2018-02-08

Jättegott - och inte särskilt pyssligt tyckte jag. Men, som Marcus säger, det är inte nog för fyra personer. Inte ens för två vuxna och två barn (11 & 8). Se till att dubbla. Minst! Doppsåsen är sjuuuukt god!

Marcus

2017-11-16

Det var jättegott, men tog dock drygt en timme(!) att göra och i receptet är det alldeles för små portioner. Det är beräknat mindre än 100g fisk per person, vilket inte räcker så långt (men det kan man ju lätt justera själv). Kontrollera också mängden fisk som läggs i inköpslistan om man köper online, det är mindre än vad det står i receptet (320g istället för 370g)...

Jeanette

2017-10-05

Jättegott. Skippade att rulla dem i kokos då mannen inte gillar kokos, blev jättebra ändå. Rullade ihop små salladsknyten med riset, tonfiskbollen och sås.

Coop webbredaktör

2017-06-20

Till Vanja: Riset ska inte blandas I tonfisksmeten.

Vanja

2017-06-15

Tat betydligt mer än 30 minuter, och omöjliga att få att hålla ihop som bollar trots att jag la till ett ägg till. Kan det bero på att jag använde basmatiris i stället för råris?

Liknande recept

Ättiksinkokt lax med wasabi

(5)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Timjan- och basilikamarinerad lax

(2)

Gravad lax

(21)

Minilaxbiffar med syltad ingefära

(0)

Inkokt lax

(8)

Lax med ingefära, chili och lime

(21)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl råris
  • 370 g tonfisk, på burk, bruttovikt
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 kruka färsk koriander, till servering
  • Doppsås
  • 3 msk mango chutney
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk vatten

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Smula sönder tonfisken och krama ur vätskan, lägg i en bunke. Tillsätt lök, ägg, ströbröd, hackad koriander, vitlök, chiliflakes. Rör till en jämn smet och låt stå ca 5 min.
  3. Blanda mango chutney med lime och vatten till en doppsås.
  4. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så blir de extra krispiga.Rulla bollar av tonfisksmeten och vänd runt i kokos.
  5. Stek bollarna runt om i en het stekpanna med olja till fin färg.Servera bollarna i salladsblad med extra koriander och ringla över såsen. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-16

Hej Anna! Du kan också prova med kikärtsspad. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Anna

2019-01-11

Svar till Anna nedan. Grädde brukar binda ihop bra. Jag brukar ha det i färssmeten istället för ägg

Anna

2018-02-21

Kan man byta ut ägget mot något..? /Allergiker i familjen

Henrik

2018-02-08

Jättegott - och inte särskilt pyssligt tyckte jag. Men, som Marcus säger, det är inte nog för fyra personer. Inte ens för två vuxna och två barn (11 & 8). Se till att dubbla. Minst! Doppsåsen är sjuuuukt god!

Marcus

2017-11-16

Det var jättegott, men tog dock drygt en timme(!) att göra och i receptet är det alldeles för små portioner. Det är beräknat mindre än 100g fisk per person, vilket inte räcker så långt (men det kan man ju lätt justera själv). Kontrollera också mängden fisk som läggs i inköpslistan om man köper online, det är mindre än vad det står i receptet (320g istället för 370g)...

Jeanette

2017-10-05

Jättegott. Skippade att rulla dem i kokos då mannen inte gillar kokos, blev jättebra ändå. Rullade ihop små salladsknyten med riset, tonfiskbollen och sås.

Coop webbredaktör

2017-06-20

Till Vanja: Riset ska inte blandas I tonfisksmeten.

Vanja

2017-06-15

Tat betydligt mer än 30 minuter, och omöjliga att få att hålla ihop som bollar trots att jag la till ett ägg till. Kan det bero på att jag använde basmatiris i stället för råris?

Liknande recept

Ättiksinkokt lax med wasabi

(5)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Timjan- och basilikamarinerad lax

(2)

Gravad lax

(21)

Minilaxbiffar med syltad ingefära

(0)

Inkokt lax

(8)

Lax med ingefära, chili och lime

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies