Kokospanerad fisk med ljummen nudelsallad - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.5 (74 betyg)

Kokospanerad fisk med smaker från Thailand. En stor favorit hos barnen! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl vetemjöl
  • neutral olja, till stekning
  • Ljummen nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 dl jordnötter
  • 1 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda ströbröd, kokos och salt i en skål. Vispa ihop ägg och vatten i en separat skål och häll upp mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjöl, ägg och sist kokosblandningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida.

Ljummen nudelsallad:

  1. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda limesaft, soja, fisksås, sesamolja och strösocker. Rosta jordnötterna i torr panna under omrörning några minuter. Häll av nudlarna och vänd ner dem varma i dressingen.
  2. Toppa nudlarna med tärnad gurka, hackade jordnötter och chili. Servera direkt till fisken.

Servering

Gott att toppa med koriander.

Du känske behöver

Ströbröd

Ströbröd

Coop 400 G. Jfr-pris 26.25/kr/kg.

10:50 /st

Kokosflingor

Kokosflingor

Coop 200 G. Jfr-pris 49.75/kr/kg.

9:95 /st

Asien Risnudlar

Asien Risnudlar

Coop 250 G. Jfr-pris 67.8/kr/kg.

16:95 /st

Soya Japansk

Soya Japansk

Coop 150 ML. Jfr-pris 123.33/kr/lit.

18:50 /st

Röd Chilipeppar

Röd Chilipeppar

Kl 1. Holland 1 KG. Jfr-pris 199.95/kr/kg.

6:- /st

Sesamolja

Sesamolja

Coop 295 ML. Jfr-pris 121.86/kr/lit.

35:95 /st

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2019-09-05

Supergott!!!

Margot

2019-09-01

Blev super god, detta ska göras fler gånger!

Pepe

2019-08-26

Mycket god fisk!

Hélene

2019-08-26

God fisk och spännande smaker med kokos i paneringen!

Kristina

2019-08-24

Inte alls god. Dålig kombination.

Amanda

2019-08-22

Riktigt gott! Använde glasnudlar istället för risnudlar och det blev väldigt bra. Dock lite torrt, rekommenderar att komplettera rätten med en sirashamajonäs eller liknande.

Liknande recept

Tofu Tikka

(55)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Minestronesoppa med linser

(50)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(53)

Pasta med rotsaker och linser

(23)

Couscouspanna med fisk

(29)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(44)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl vetemjöl
  • neutral olja, till stekning
  • Ljummen nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 dl jordnötter
  • 1 röd chili, finhackad

Kokospanerad fisk med ljummen nudelsallad - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.5 (74 betyg)

Kokospanerad fisk med smaker från Thailand. En stor favorit hos barnen! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda ströbröd, kokos och salt i en skål. Vispa ihop ägg och vatten i en separat skål och häll upp mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjöl, ägg och sist kokosblandningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida.

Ljummen nudelsallad:

  1. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda limesaft, soja, fisksås, sesamolja och strösocker. Rosta jordnötterna i torr panna under omrörning några minuter. Häll av nudlarna och vänd ner dem varma i dressingen.
  2. Toppa nudlarna med tärnad gurka, hackade jordnötter och chili. Servera direkt till fisken.

Servering

Gott att toppa med koriander.

Du känske behöver

Ströbröd

Ströbröd

Coop 400 G. Jfr-pris 26.25/kr/kg.

10:50 /st

Kokosflingor

Kokosflingor

Coop 200 G. Jfr-pris 49.75/kr/kg.

9:95 /st

Asien Risnudlar

Asien Risnudlar

Coop 250 G. Jfr-pris 67.8/kr/kg.

16:95 /st

Soya Japansk

Soya Japansk

Coop 150 ML. Jfr-pris 123.33/kr/lit.

18:50 /st

Röd Chilipeppar

Röd Chilipeppar

Kl 1. Holland 1 KG. Jfr-pris 199.95/kr/kg.

6:- /st

Sesamolja

Sesamolja

Coop 295 ML. Jfr-pris 121.86/kr/lit.

35:95 /st

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2019-09-05

Supergott!!!

Margot

2019-09-01

Blev super god, detta ska göras fler gånger!

Pepe

2019-08-26

Mycket god fisk!

Hélene

2019-08-26

God fisk och spännande smaker med kokos i paneringen!

Kristina

2019-08-24

Inte alls god. Dålig kombination.

Amanda

2019-08-22

Riktigt gott! Använde glasnudlar istället för risnudlar och det blev väldigt bra. Dock lite torrt, rekommenderar att komplettera rätten med en sirashamajonäs eller liknande.

Liknande recept

Tofu Tikka

(55)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Minestronesoppa med linser

(50)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(53)

Pasta med rotsaker och linser

(23)

Couscouspanna med fisk

(29)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(44)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies