Kokosglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Gör enkelt egen kokosglass med vispgrädde, vaniljglass och kokosflingor. Här serveras glassen med frukt stekt i limesaft. Toppa med rostade kokosflingor.

7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 2 msk kokosflingor
  • 6 dl skivad frukt, t ex ananas, kiwi, mango, banan, äpple
  • eller päron, skalade
  • 2 msk smör
  • 1 msk brun farin
  • 1 lime, saft och rivet skal

Gör så här

  1. Låt glassen smälta lite så att den blir lätt att röra. Blanda i grädde och kokos och rör glassen slät. Låt den stå, i övertäckt skål, i frysen ca 5 timmar. Ställ den sedan ca 30 minuter i kylen innan den serveras.
  2. Rosta kokosflingorna till toppingen i torr stekpannan tills de fått ljusbrun färg. Stek fruktbitarna i smör tills de nästan är mjuka. Tillsätt farinsocker och limesaft och stek lite till.
  3. Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på varm frukt och strö över limeskal och kokosflingor. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glass med kokos och varm frukt i lime

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Melonsallad med lime och mynta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jultårta med saffran och apelsinsmörkräm

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vaniljglass
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kokosflingor
  • Topping:
  • 2 msk kokosflingor
  • 6 dl skivad frukt, t ex ananas, kiwi, mango, banan, äpple
  • eller päron, skalade
  • 2 msk smör
  • 1 msk brun farin
  • 1 lime, saft och rivet skal

Kokosglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (2 betyg)

Gör enkelt egen kokosglass med vispgrädde, vaniljglass och kokosflingor. Här serveras glassen med frukt stekt i limesaft. Toppa med rostade kokosflingor.

7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt glassen smälta lite så att den blir lätt att röra. Blanda i grädde och kokos och rör glassen slät. Låt den stå, i övertäckt skål, i frysen ca 5 timmar. Ställ den sedan ca 30 minuter i kylen innan den serveras.
  2. Rosta kokosflingorna till toppingen i torr stekpannan tills de fått ljusbrun färg. Stek fruktbitarna i smör tills de nästan är mjuka. Tillsätt farinsocker och limesaft och stek lite till.
  3. Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på varm frukt och strö över limeskal och kokosflingor. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glass med kokos och varm frukt i lime

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Melonsallad med lime och mynta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jultårta med saffran och apelsinsmörkräm

Betyg
Betyg
(4)