
Kokosglass
Betyg (1-5):
Gör enkelt egen kokosglass med vispgrädde, vaniljglass och kokosflingor. Här serveras glassen med frukt stekt i limesaft. Toppa med rostade kokosflingor.
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 liter vaniljglass
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl kokosflingor
- Topping:
- 2 msk kokosflingor
- 6 dl skivad frukt, t ex ananas, kiwi, mango, banan, äpple
- eller päron, skalade
- 2 msk smör
- 1 msk brun farin
- 1 lime, saft och rivet skal
Gör så här
- Låt glassen smälta lite så att den blir lätt att röra. Blanda i grädde och kokos och rör glassen slät. Låt den stå, i övertäckt skål, i frysen ca 5 timmar. Ställ den sedan ca 30 minuter i kylen innan den serveras.
- Rosta kokosflingorna till toppingen i torr stekpannan tills de fått ljusbrun färg. Stek fruktbitarna i smör tills de nästan är mjuka. Tillsätt farinsocker och limesaft och stek lite till.
- Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på varm frukt och strö över limeskal och kokosflingor. Servera genast.
Liknande recept
Kokosglass
Betyg (1-5):
Gör enkelt egen kokosglass med vispgrädde, vaniljglass och kokosflingor. Här serveras glassen med frukt stekt i limesaft. Toppa med rostade kokosflingor.
7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Låt glassen smälta lite så att den blir lätt att röra. Blanda i grädde och kokos och rör glassen slät. Låt den stå, i övertäckt skål, i frysen ca 5 timmar. Ställ den sedan ca 30 minuter i kylen innan den serveras.
- Rosta kokosflingorna till toppingen i torr stekpannan tills de fått ljusbrun färg. Stek fruktbitarna i smör tills de nästan är mjuka. Tillsätt farinsocker och limesaft och stek lite till.
- Lägg upp glassen i portionsskålar. Lägg på varm frukt och strö över limeskal och kokosflingor. Servera genast.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!