Kokosbitar

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

När barnen själva får välja blir det nog gärna söta små rutor med smak av kokos och choklad!

Tillagningstid: 30 minuter
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 msk gelatinpulver
  • 6 msk vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 5 dl socker
  • 1.5 dl hett vatten
  • 1 dl kallt vatten
  • Strössel:
  • 2 dl kokos
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla ca 5 minuter.
  2. Blanda äggvita och socker i en stor bunke. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen. Vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter.
  3. Skaka ihop strösslet i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks.
  4. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, 2-3 timmar.
  5. Skär ut godiset i fyrkanter eller rundlar och lyft upp dem ur formen med en stekspade. Doppa eventuellt kanterna i strösslet.

Tips

Det går bäst att vispa socker och äggvitor i en stor köksmaskin. Det går också med en elvisp, men om den har körtid på max 10-15 minuter måste den vila ett tag efter halva visptiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(8)

Frasvåfflor

(123)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 msk gelatinpulver
  • 6 msk vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 5 dl socker
  • 1.5 dl hett vatten
  • 1 dl kallt vatten
  • Strössel:
  • 2 dl kokos
  • 1 msk kakao

Kokosbitar

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

När barnen själva får välja blir det nog gärna söta små rutor med smak av kokos och choklad!

Tillagningstid: 30 minuter
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla ca 5 minuter.
  2. Blanda äggvita och socker i en stor bunke. Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen. Vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter.
  3. Skaka ihop strösslet i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks.
  4. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, 2-3 timmar.
  5. Skär ut godiset i fyrkanter eller rundlar och lyft upp dem ur formen med en stekspade. Doppa eventuellt kanterna i strösslet.

Tips

Det går bäst att vispa socker och äggvitor i en stor köksmaskin. Det går också med en elvisp, men om den har körtid på max 10-15 minuter måste den vila ett tag efter halva visptiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(8)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies