Knubbiga sirapslimpor
  • Ugn 175-200º

Knubbiga sirapslimpor

2.5 (2 betyg)

  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175-200º

Ingredienser

2 st
  • 75 g margarin eller 3/4 dl flytande margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 14 dl rågsikt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Både fett- och sirapsmängden bidrar till att brödet blir saftigt och hållbart.

  2. 2

    Smält det fasta margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Används flytande margarin, värm enbart mjölken.

  3. 3

    Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ev flytande margarin, salt, sirap, pomeransskal och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

  4. 4

    Jäs degen övertäckt ca 45 min.

  5. 5

    Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma dem till knubbiga limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

  6. 6

    Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 175-200°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk.

  7. 7

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar