Knaperstekt lax med jordnötssås
  • Tid 25 min

Knaperstekt lax med jordnötssås

3.09 (22 betyg)

Fin fisk med nyttigt grönt på snabblagat vis.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 500 g broccoli
Jordnötssås:
  • 2 dl hackade salta jordnötter
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 lime, finrivet skal och saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka under omrörning 3–5 min.

  2. 2

    Skär laxen i stora bitar. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme 1–2 min per sida, den får gärna vara lite rå i mitten.

  3. 3

    Servera laxen med ångad eller kokt sparrisbroccoli, jordnötssås och gärna en limeklyfta.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emma F Olsson

    Den var god, en bra kombination i smaker. +att den känns och är väldigt nyttig!

  • Sonja

    Den här rätten vill jag varmt rekommendera. Den är lätt att göra och smakar gott, en blandning av söt honung och jordnötter.