Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.7 (10 betyg)

Spröda klenäter som passar utmärkt på julbord, adventsfika och luciafirande. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim 15 min + 12 tim i kyl
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk vodka, konjak eller vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • florsocker, till kavling och att pudra med
  • 1 liter frityrolja

Gör så här

  1. Blanda citronskal (endast det gula) och sprit. Vispa ägg och socker vitt och luftigt, tillsätt smör och citronspriten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i äggblandningen till en lös deg. Låt degen vila i kylen minst 12 tim.
  2. Mjöla bakbordet med florsocker. Kavla ut degen 3–4 mm tunn. Sporra eller skär ett diagonalt rutmönster om ca 5 cm breda remsor.
  3. Gör ett 3 cm långt snitt mitt i varje ruta och vidga försiktigt till ett hål. För in en av de långa snibbarna i hålet och dra ut på sidan.
  4. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Fritera 4 klenäter i taget tills de har fått lite färg på ena sidan, vänd och fritera andra sidan ca 1 min till. Ta upp och låt rinna av på galler. Pudra med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2019-12-10

Hur mycket citron skal är det? dl tsk eller msk

Liknande recept

Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(15)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk vodka, konjak eller vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • florsocker, till kavling och att pudra med
  • 1 liter frityrolja

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.7 (10 betyg)

Spröda klenäter som passar utmärkt på julbord, adventsfika och luciafirande. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim 15 min + 12 tim i kyl
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda citronskal (endast det gula) och sprit. Vispa ägg och socker vitt och luftigt, tillsätt smör och citronspriten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i äggblandningen till en lös deg. Låt degen vila i kylen minst 12 tim.
  2. Mjöla bakbordet med florsocker. Kavla ut degen 3–4 mm tunn. Sporra eller skär ett diagonalt rutmönster om ca 5 cm breda remsor.
  3. Gör ett 3 cm långt snitt mitt i varje ruta och vidga försiktigt till ett hål. För in en av de långa snibbarna i hålet och dra ut på sidan.
  4. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Fritera 4 klenäter i taget tills de har fått lite färg på ena sidan, vänd och fritera andra sidan ca 1 min till. Ta upp och låt rinna av på galler. Pudra med florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2019-12-10

Hur mycket citron skal är det? dl tsk eller msk

Liknande recept

Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(15)