Klassiska baguetter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 45 min + 15 min i ugnen
Ugnstemperatur:250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Gör så här:
  • 50 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 1.2 kg vetemjöl, 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • Gör så här:
  • 50 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 1.2 kg vetemjöl, 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • Gör så här:
  • 50 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 1.2 kg vetemjöl, 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • Gör så här:
  • 50 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 1.2 kg vetemjöl, 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och blanda ut med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och sikta ner mjölet. Rör om då och då. Salta.
  2. Arbeta till en smidig deg, ca 10 min. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till 4 baguetter. Tvinna bröden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250°. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Kasta in en kopp vatten i ugnen innan du stänger luckan, så blir det en knaprig yta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



28 st
  • Gör så här:
  • 50 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 1.2 kg vetemjöl, 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • Gör så här:
  • 50 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 1.2 kg vetemjöl, 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • Gör så här:
  • 50 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 1.2 kg vetemjöl, 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • Gör så här:
  • 50 g jäst
  • 1 liter ljummet vatten (37 grader)
  • 1.2 kg vetemjöl, 20 dl
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst
  • 50 g jäst

Klassiska baguetter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 45 min + 15 min i ugnen
Ugnstemperatur:250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och blanda ut med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och sikta ner mjölet. Rör om då och då. Salta.
  2. Arbeta till en smidig deg, ca 10 min. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till 4 baguetter. Tvinna bröden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250°. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Kasta in en kopp vatten i ugnen innan du stänger luckan, så blir det en knaprig yta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies