Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (5 betyg)

Kombinationen av morötter, broccoli, rotselleri, salladslök och trattkantareller gör soppan otroligt god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Frikadeller:
  • 75 g skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven, gärna lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kantarellsoppa:
  • 1.5 liter grönsaksbuljong
  • 150 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 3 salladslökar
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 150 g färska trattkantareller
  • Till servering:
  • 150 g parmesanost

Gör så här

  1. Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök. Blanda till en jämn smet. Forma små bollar – en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagningen.

Kantarellsoppa

  1. Koka upp grönsaksbuljong i en rymlig kastrull. Skala morot och rotselleri och strimla dem tunt. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min.

Till servering

  1. Servera med flagad parmesanost och ev en bit gott bröd med färskost.
  2. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Frikadeller:
  • 75 g skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven, gärna lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kantarellsoppa:
  • 1.5 liter grönsaksbuljong
  • 150 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 3 salladslökar
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 150 g färska trattkantareller
  • Till servering:
  • 150 g parmesanost

Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (5 betyg)

Kombinationen av morötter, broccoli, rotselleri, salladslök och trattkantareller gör soppan otroligt god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök. Blanda till en jämn smet. Forma små bollar – en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagningen.

Kantarellsoppa

  1. Koka upp grönsaksbuljong i en rymlig kastrull. Skala morot och rotselleri och strimla dem tunt. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min.

Till servering

  1. Servera med flagad parmesanost och ev en bit gott bröd med färskost.
  2. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Risoni med svamp och parmesan

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Betyg
Betyg
(5)