Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (5 betyg)

Kombinationen av morötter, broccoli, rotselleri, salladslök och trattkantareller gör soppan otroligt god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Frikadeller:
  • 75 g skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven, gärna lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kantarellsoppa:
  • 1.5 liter grönsaksbuljong
  • 150 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 3 salladslökar
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 150 g färska trattkantareller
  • Till servering:
  • 150 g parmesanost

Gör så här

  1. Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök. Blanda till en jämn smet. Forma små bollar – en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagningen.

Kantarellsoppa

  1. Koka upp grönsaksbuljong i en rymlig kastrull. Skala morot och rotselleri och strimla dem tunt. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min.

Till servering

  1. Servera med flagad parmesanost och ev en bit gott bröd med färskost.
  2. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Svamprisotto med Västerbottensost och chorizovinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Frikadeller:
  • 75 g skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven, gärna lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kantarellsoppa:
  • 1.5 liter grönsaksbuljong
  • 150 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 3 salladslökar
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 150 g färska trattkantareller
  • Till servering:
  • 150 g parmesanost

Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (5 betyg)

Kombinationen av morötter, broccoli, rotselleri, salladslök och trattkantareller gör soppan otroligt god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök. Blanda till en jämn smet. Forma små bollar – en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagningen.

Kantarellsoppa

  1. Koka upp grönsaksbuljong i en rymlig kastrull. Skala morot och rotselleri och strimla dem tunt. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min.

Till servering

  1. Servera med flagad parmesanost och ev en bit gott bröd med färskost.
  2. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Svamprisotto med Västerbottensost och chorizovinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)