Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Kombinationen av morötter, broccoli, rotselleri, salladslök och trattkantareller gör soppan otroligt god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Frikadeller:
  • 75 g skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven, gärna lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kantarellsoppa:
  • 1.5 liter grönsaksbuljong
  • 150 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 3 salladslökar
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 150 g färska trattkantareller
  • Till servering:
  • 150 g parmesanost

Gör så här

  1. Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök. Blanda till en jämn smet. Forma små bollar – en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagningen.

Kantarellsoppa

  1. Koka upp grönsaksbuljong i en rymlig kastrull. Skala morot och rotselleri och strimla dem tunt. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min.

Till servering

  1. Servera med flagad parmesanost och ev en bit gott bröd med färskost.
  2. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risotto med karljohansvamp

(5)

Kantarellpasta med färsk timjan

(16)

Svamprisotto med västerbottensost och chorizovinägrett

(7)

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola

(28)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Spagetti med spenat och champinjoner

(1)
12 st
  • Frikadeller:
  • 75 g skalad mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven, gärna lagrad ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kantarellsoppa:
  • 1.5 liter grönsaksbuljong
  • 150 g morot
  • 150 g rotselleri
  • 3 salladslökar
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 150 g färska trattkantareller
  • Till servering:
  • 150 g parmesanost

Klar trattkantarellsoppa med frikadeller

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Kombinationen av morötter, broccoli, rotselleri, salladslök och trattkantareller gör soppan otroligt god.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal mandeln fint i en matberedare och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, ost och pressad vitlök. Blanda till en jämn smet. Forma små bollar – en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagningen.

Kantarellsoppa

  1. Koka upp grönsaksbuljong i en rymlig kastrull. Skala morot och rotselleri och strimla dem tunt. Lägg frikadellerna i buljongen och koka 3–4 min. Lägg i grönsaker och svamp och koka ytterligare 3–4 min.

Till servering

  1. Servera med flagad parmesanost och ev en bit gott bröd med färskost.
  2. Det här är ett recept ur Vår Gröna Kokbok.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risotto med karljohansvamp

(5)

Kantarellpasta med färsk timjan

(16)

Svamprisotto med västerbottensost och chorizovinägrett

(7)

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola

(28)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Spagetti med spenat och champinjoner

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies