För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kladdkaksmarängsviss

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

Den mest populära desserten alla kategorier.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:100º-200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 2 liter jordgubbar
  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 4 msk kakao
  • 1.75 dl vetemjöl
  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägg och socker. Rör i det smälta smöret och tillsätt de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Kakan ska vara kladdig och nästan inte klar i mitten. Låt kallna.
  3. Maränger: Sänk ugnen till 100°. Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är 55–60°. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är kall. Fyll genast marängen i en spritspåse med fin stjärntyll och spritsa 40 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim. När marängerna släpper från bakplåtspappret och är torra i botten så är de färdiga. Låt marängerna svalna.
  4. Vispa grädden fluffig. Skär upp kladdkakan i tärningsstora bitar. Fyll serveringsskålar med glass jordgubbar, grädde, maränger och kladdkaka.

Tips

Förvara överblivna maränger i en lufttät burk i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Prinsessbakelser

(63)

Midsommartårta

(33)

Petit choux-semlor med hallongrädde

(10)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Nutella semifreddo

(1)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 2 liter jordgubbar
  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 4 msk kakao
  • 1.75 dl vetemjöl
  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)

Kladdkaksmarängsviss

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

Den mest populära desserten alla kategorier.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:100º-200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägg och socker. Rör i det smälta smöret och tillsätt de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Kakan ska vara kladdig och nästan inte klar i mitten. Låt kallna.
  3. Maränger: Sänk ugnen till 100°. Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är 55–60°. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är kall. Fyll genast marängen i en spritspåse med fin stjärntyll och spritsa 40 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim. När marängerna släpper från bakplåtspappret och är torra i botten så är de färdiga. Låt marängerna svalna.
  4. Vispa grädden fluffig. Skär upp kladdkakan i tärningsstora bitar. Fyll serveringsskålar med glass jordgubbar, grädde, maränger och kladdkaka.

Tips

Förvara överblivna maränger i en lufttät burk i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Prinsessbakelser

(63)

Midsommartårta

(33)

Petit choux-semlor med hallongrädde

(10)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Nutella semifreddo

(1)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)