Kikärtscurry med myntaraita

Kikärtscurry med myntaraita

3.75 (4 betyg)

  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
Kikärtscurry:
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 250 g broccoli, färsk (1 bukett)
  • olja
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 tsk mald spiskummin
  • 1.5 tsk garam masala
  • 1.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk vitlök på tub
  • 1 röd paprika
  • 2 brk kikärtor á 400 g
  • salt
Myntaraita:
  • 20 cm färsk gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk mynta, hackad färsk
  • salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mustig och smakrik gryta med indiska kryddor. Grytan är inte stark, men det smakar ändå fräscht med en frisk yoghurtsås till.

  2. 2

    Kikärtscurryn: Skala och hacka löken och moroten. Ansa broccolibuketterna och skär stammen i skivor. Fräs lök och morot i olja utan att det tar färg. Låt broccolistjälkarna fräsa med en stund. Späd med buljongen och tillsätt kryddorna och vitlök. Koka under lock ca 15 min.

  3. 3

    Strimla paprikan och skölj kikärtorna under kallt vatten. Tillsätt paprika, kikärtor och broccoli i grytan. Koka ca 5 min. Smaka av med salt.

  4. 4

    Myntaraitan: Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små tärningar. Blanda ingredienserna till raitan och låt gärna smakerna mogna i kylen en stund före servering.

  5. 5

    Servera kikärtscurryn med raitan och ris, gärna basmatiris.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar