Kex med tre röror

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Att samla familj och vänner runt lite småplock passar våren perfekt! Låt er inspireras av dessa tre röror och servera knapriga kex eller krispig grissini till.

Tillagningstid: 35 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • kex och/eller grissini
  • Aubergineröra:
  • 1 aubergine (à ca 250 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • cayennepeppar
  • salt
  • Olivröra:
  • 260 g urkärnade kalamataoliver (avrunnen vikt)
  • 1 dl olivolja
  • 60 g parmesan, finriven
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Kronärtskocksröra:
  • 300 g marinerade kronärtskockshjärtan, på burk, bruttovikt
  • 50 g cream cheese
  • 10 basilikablad, strimlade
  • 1 tsk finrivet citronskal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Aubergineröra: Skala auberginen och skär i tärningar. Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå ca 20 min. Låt rinna av ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och auberginen under omrörning tills auberginen är mjuk. Häll upp i en skål och mosa ihop med en gaffel. Smaka av med citronsaft, salt och cayennepeppar.

Olivröra:

  1. Hacka oliverna fint. Vänd runt med olja, finriven parmesan, persilja och vitlök.

Kronärtskocksröra:

  1. Sila av vätskan från kronärtskockorna. Mixa lite slarvigt med en stavmixer eller hacka för hand. Rör ihop med cream cheese, basilika och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gott att smaka av aubergineröran med lite spiskummin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegssnurrade korvar

(8)

Marinmarinerad lax

(6)

Frasig minipizza

(19)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Yoghurt- och valnötsdipp

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Korianderdressing

(2)

Pinnbröd med grillkorv

(40)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • kex och/eller grissini
  • Aubergineröra:
  • 1 aubergine (à ca 250 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • cayennepeppar
  • salt
  • Olivröra:
  • 260 g urkärnade kalamataoliver (avrunnen vikt)
  • 1 dl olivolja
  • 60 g parmesan, finriven
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Kronärtskocksröra:
  • 300 g marinerade kronärtskockshjärtan, på burk, bruttovikt
  • 50 g cream cheese
  • 10 basilikablad, strimlade
  • 1 tsk finrivet citronskal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Kex med tre röror

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Att samla familj och vänner runt lite småplock passar våren perfekt! Låt er inspireras av dessa tre röror och servera knapriga kex eller krispig grissini till.

Tillagningstid: 35 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Aubergineröra: Skala auberginen och skär i tärningar. Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå ca 20 min. Låt rinna av ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och auberginen under omrörning tills auberginen är mjuk. Häll upp i en skål och mosa ihop med en gaffel. Smaka av med citronsaft, salt och cayennepeppar.

Olivröra:

  1. Hacka oliverna fint. Vänd runt med olja, finriven parmesan, persilja och vitlök.

Kronärtskocksröra:

  1. Sila av vätskan från kronärtskockorna. Mixa lite slarvigt med en stavmixer eller hacka för hand. Rör ihop med cream cheese, basilika och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Gott att smaka av aubergineröran med lite spiskummin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegssnurrade korvar

(8)

Marinmarinerad lax

(6)

Frasig minipizza

(19)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Yoghurt- och valnötsdipp

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Korianderdressing

(2)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies