Kesellabröd med grahamsmjöl
  • Ugn 200º

Kesellabröd med grahamsmjöl

0 (0 betyg)

  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

2 st
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 250 g kesella, slät ostmassa
  • 1.5 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl + ca 10 dl vetemjöl eller ca 14 dl
  • mjöl av fyra sädesslag (färdig mjölblandning)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ett saftigt, hållbart bröd, där matfettet ersatts med Kesella, dvs slät mager ostmassa.

  2. 2

    Värm vattnet till 37°C (fingervarmt).

  3. 3

    Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, Kesella och salt. Tillsätt grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet eller nästan all mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

  4. 4

    Jäs den övertäckt ca 45 min.

  5. 5

    Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma runda eller avlånga bröd. Strö gärna över lite mjöl. Lägg bröden på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

  6. 6

    Skär ev några snitt i bröden med vass kniv eller rakblad.

  7. 7

    Jäs under bakduk 20-30 min. Värm ugnen till 200°C.

  8. 8

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

  9. 9

    Låt brödet kallna på galler under bakduk.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar