Kebabfärsbiffar med bön- och couscoussallad
  • Tid 25 min

Kebabfärsbiffar med bön- och couscoussallad

3.75 (4 betyg)

Shish kebab kallas denna variant av kebab gjord av kryddfoftande f'ärs med koriander och sambal oelek.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g nötfärs (10%)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 msk hackad koriander eller persilja
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 dl mellanmjölk eller matyoghurt
  • 1 msk smör
Bön- och couscoussallad:
  • 1 gul eller röd paprika
  • 100 g salladslökar eller en purjolök
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl couscous
  • 400 g svarta bönor
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk koriander eller persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda hacket med färs, salt, peppar, örtkrydda, sambal oelek och mjölk eller yoghurt till en slät massa. Forma den till ovala biffar, 3 per person. Stek dem i fettet 2-3 minuter per sida.

Bön- och couscoussallad

  1. 1

    Skär paprikan i tärningar och strimla löken. Koka upp vattnet, lägg i paprika och lök och låt koka ett par minuter. Blanda ner couscousen och avsköljda bönor. Ta grytan från värmen och låt stå med lock ca 5 minuter. Rör ner fett och örtkrydda och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera biffarna, gärna uppträdda på spett, med salladen och eventuellt lite matyoghurt
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar