Kärlek och bär

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 5 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 150 g choklad, mjölk-, mörk eller vit
  • 250 g jordgubbar, sköljda
  • 250 g björnbär, sköljda
  • Till servering:
  • 1 flaska champagne eller mousserande vitt vin

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar, lägg den i en skål (inte rostfri) och värm i mikro tills chokladen smälter. Om du smälter vit choklad i mikro, var försiktig då den inte tål lika höga temperaturer som mörk choklad. Eller ställ skålen med choklad i en kastrull med sjudande vatten, vattenbad.
  2. Ta skålen ur vattenbadet när chokladen har smält. Doppa bären i den smälta chokladen, låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem sedan på ett fat.
  3. Servera till champage eller mousserande vitt vin.

Tips

Det går bra med andra bär också, till exempel bigarråer och hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(2)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

Blåbärspaj

(6)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 150 g choklad, mjölk-, mörk eller vit
  • 250 g jordgubbar, sköljda
  • 250 g björnbär, sköljda
  • Till servering:
  • 1 flaska champagne eller mousserande vitt vin

Kärlek och bär

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 5 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar, lägg den i en skål (inte rostfri) och värm i mikro tills chokladen smälter. Om du smälter vit choklad i mikro, var försiktig då den inte tål lika höga temperaturer som mörk choklad. Eller ställ skålen med choklad i en kastrull med sjudande vatten, vattenbad.
  2. Ta skålen ur vattenbadet när chokladen har smält. Doppa bären i den smälta chokladen, låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem sedan på ett fat.
  3. Servera till champage eller mousserande vitt vin.

Tips

Det går bra med andra bär också, till exempel bigarråer och hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(2)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

Blåbärspaj

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies