Kanelsnittar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Snabbgjorda och supergoda kanelsnittar med nötter och torkade blåbär passar perfekt till glöggen eller vilken fika som helst. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk malen kanel
  • 1 msk ljus sirap
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg, uppvispat
  • 0.5 dl hackade hasselnöt
  • 0.5 dl torkade blåbär

Gör så här

  1. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, kanel och sirap. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen. Forma degen till två rullar, ca 30 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och pensla med ägg.
  2. Strö över hasselnötter och blåbär i mitten på varje rulle och tryck till så att det fastnar. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Skär till sneda snittar medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Pepparkakstopping med syltad ingefära

(56)

Örtbaguetter

(1)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Brioche saffransbullar

(20)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk malen kanel
  • 1 msk ljus sirap
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg, uppvispat
  • 0.5 dl hackade hasselnöt
  • 0.5 dl torkade blåbär

Kanelsnittar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Snabbgjorda och supergoda kanelsnittar med nötter och torkade blåbär passar perfekt till glöggen eller vilken fika som helst. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, kanel och sirap. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen. Forma degen till två rullar, ca 30 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna och pensla med ägg.
  2. Strö över hasselnötter och blåbär i mitten på varje rulle och tryck till så att det fastnar. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Skär till sneda snittar medan de ännu är varma. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Pepparkakstopping med syltad ingefära

(56)

Örtbaguetter

(1)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Brioche saffransbullar

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies