
Kanelbullar och vaniljbullar
Betyg (1-5):
Nybakade bullar är alltid gott! Baka kanelbullar eller vaniljbullar med god fyllning av äppelmos och mandelmassa.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
48 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl socker, eller vit sirap
- 1.5 tsk malen kardemumma
- 14 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- Kanel eller vanilj:
- 100 g rumsvarmt smör
- 0.75 dl socker
- 1.5 msk malen kanel, eller vaniljsocker
- Äppelmos och mandelmassa:
- 2 dl äppelmos
- Äppelmos/sylt och mandelmassa:
- 150 g riven mandelmassa
- Pensling:
- 1 uppvispat ägg
- 0.5 dl hackad eller flagad mandel eller
- 0.5 dl pärlsocker
Gör så här
- Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till cirka 37 grader. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt salt, socker eller sirap, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut dem till avlånga plattor, cirka 25 x 50 cm.
Med kanel eller vanilj
- Fördela smör eller margarin på degen med en slickepott eller smörkniv. Strö över socker och kanel eller vaniljsocker.
Äpple och mandelmassa
- Bred ut äppelmos eller sylt på degen, fördela sedan den rivna mandelmassan ovanpå.
- Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 24 bitar. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Pensla bullarna och strö över mandel eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter i 225-250 grader.
Liknande recept
Kanelbullar och vaniljbullar
Betyg (1-5):
Nybakade bullar är alltid gott! Baka kanelbullar eller vaniljbullar med god fyllning av äppelmos och mandelmassa.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
48 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till cirka 37 grader. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt salt, socker eller sirap, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut dem till avlånga plattor, cirka 25 x 50 cm.
Med kanel eller vanilj
- Fördela smör eller margarin på degen med en slickepott eller smörkniv. Strö över socker och kanel eller vaniljsocker.
Äpple och mandelmassa
- Bred ut äppelmos eller sylt på degen, fördela sedan den rivna mandelmassan ovanpå.
- Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 24 bitar. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Pensla bullarna och strö över mandel eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter i 225-250 grader.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-11-03
bra
2014-04-23
jag har provat fller respeten från era sida det va jätte got
2012-09-16
Älskar bullar!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
jamal
2014-11-03
bra
Soheila
2014-04-23
jag har provat fller respeten från era sida det va jätte got
hello
2012-09-16
Älskar bullar!