Kanelbullar och vaniljbullar

Betyg (1-5):
2.96 (26 betyg)

Nybakade bullar är alltid gott! Baka kanelbullar eller vaniljbullar med god fyllning av äppelmos och mandelmassa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
48 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker, eller vit sirap
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 14 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Kanel eller vanilj:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.75 dl socker
  • 1.5 msk malen kanel, eller vaniljsocker
  • Äppelmos och mandelmassa:
  • 2 dl äppelmos
  • Äppelmos/sylt och mandelmassa:
  • 150 g riven mandelmassa
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl hackad eller flagad mandel eller
  • 0.5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till cirka 37 grader. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt salt, socker eller sirap, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  2. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut dem till avlånga plattor, cirka 25 x 50 cm.

Med kanel eller vanilj

  1. Fördela smör eller margarin på degen med en slickepott eller smörkniv. Strö över socker och kanel eller vaniljsocker.

Äpple och mandelmassa

  1. Bred ut äppelmos eller sylt på degen, fördela sedan den rivna mandelmassan ovanpå.
  2. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 24 bitar. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Pensla bullarna och strö över mandel eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter i 225-250 grader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



jamal

2014-11-03

bra

Soheila

2014-04-23

jag har provat fller respeten från era sida det va jätte got

hello

2012-09-16

Älskar bullar!

Liknande recept

Bärmuffins i filodeg

(1)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Briocher

(3)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Biscotti

(76)

Squashkaka

(49)

Kalljästa briocher

(16)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker, eller vit sirap
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 14 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Kanel eller vanilj:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.75 dl socker
  • 1.5 msk malen kanel, eller vaniljsocker
  • Äppelmos och mandelmassa:
  • 2 dl äppelmos
  • Äppelmos/sylt och mandelmassa:
  • 150 g riven mandelmassa
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl hackad eller flagad mandel eller
  • 0.5 dl pärlsocker

Kanelbullar och vaniljbullar

Betyg (1-5):
2.96 (26 betyg)

Nybakade bullar är alltid gott! Baka kanelbullar eller vaniljbullar med god fyllning av äppelmos och mandelmassa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
48 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till cirka 37 grader. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt salt, socker eller sirap, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  2. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut dem till avlånga plattor, cirka 25 x 50 cm.

Med kanel eller vanilj

  1. Fördela smör eller margarin på degen med en slickepott eller smörkniv. Strö över socker och kanel eller vaniljsocker.

Äpple och mandelmassa

  1. Bred ut äppelmos eller sylt på degen, fördela sedan den rivna mandelmassan ovanpå.
  2. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 24 bitar. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Pensla bullarna och strö över mandel eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter i 225-250 grader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



jamal

2014-11-03

bra

Soheila

2014-04-23

jag har provat fller respeten från era sida det va jätte got

hello

2012-09-16

Älskar bullar!

Liknande recept

Bärmuffins i filodeg

(1)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Briocher

(3)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Biscotti

(76)

Squashkaka

(49)

Kalljästa briocher

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies