Kålsoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Om hösten är sopporna förstås extra mysiga. Så varför inte bjuda på en med kål i? Lättlagad och mustig.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 liten purjolök
  • 500 g vitkål, spetskål, salladskål eller savojkål
  • 1 msk smör
  • 300 g färsk potatis
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • Till servering:
  • 10 skivade rädisor
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skär kålen i klyftor och sedan i skivor. Smält fettet i en gryta. Lägg i och fräs purjolök och kål utan att det tar färg.
  2. Skrapa och skiva potatisen och lägg den i grytan. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och koka under lock tills potatisen är nätt och jämnt mjuk, ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev lite salt.

Servering

Servera med skivade rädisor och hackad dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liten purjolök
  • 500 g vitkål, spetskål, salladskål eller savojkål
  • 1 msk smör
  • 300 g färsk potatis
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • Till servering:
  • 10 skivade rädisor
  • 1 dl hackad dill

Kålsoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Om hösten är sopporna förstås extra mysiga. Så varför inte bjuda på en med kål i? Lättlagad och mustig.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skär kålen i klyftor och sedan i skivor. Smält fettet i en gryta. Lägg i och fräs purjolök och kål utan att det tar färg.
  2. Skrapa och skiva potatisen och lägg den i grytan. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och koka under lock tills potatisen är nätt och jämnt mjuk, ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev lite salt.

Servering

Servera med skivade rädisor och hackad dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies