Kall avokadosoppa
  • Tid 10 min

Kall avokadosoppa

3.6 (5 betyg)

Len och fyllig soppa med vitt vin och grädde.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 2 mogna avokado
  • 1 msk pressad citron
  • 5 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin, gärna mousserande
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm vitpeppar (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela och kärna ur frukterna. Gröp ur fruktköttet och finfördela det till mos med citronsaften i en matberedare eller mixer. Blanda det med kall buljong, vin och vispad grädde. Smaka ev av med salt och peppar.

Servering

Servera med vitt bröd. Lägg gärna tunna skivor av avokado eller citron och räkor eller en klick löjrom eller stenbitsrom i varje tallrik.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • kajsa

    mmm