Kalkonfilé med limesås

Betyg (1-5):
3.06 (35 betyg)

Lättlagad måltid med smakrik sås, toppad med persilja.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g kalkonfilé
  • 1 lime
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • Till servering:
  • 2 msk finhackad persilja (eller efter smak)

Gör så här

  1. Dela kalkonfilén i portionsbitar. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek kalkonfilén ca 5 min/sida. Salta och peppra. Tvätta limefrukten, skala den tunt och strimla skalet. Pressa ur saften. Tillsätt skal och saft i stekpannan. Blanda kycklingbuljong, crème fraiche, soja och honung och häll över köttet. Låt koka på svag värme några minuter. Strö över persilja.

Servering

Servera med nudlar eller ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegerd

2017-08-28

Den här rätten är riktigt god. Perfekt att den är lättlagad också :) Det går också bra att tillaga köttet på grillen och göra såsen separat.

Frida

2014-01-26

Det blev besk smak av limen tyvärr. Var försiktig med skalet, tror jag fick med för mycket av det vita av skalet... Annars tror jag rätten är mkt god!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(55)

Kycklingsallad med mango och cashewnötter

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g kalkonfilé
  • 1 lime
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • Till servering:
  • 2 msk finhackad persilja (eller efter smak)

Kalkonfilé med limesås

Betyg (1-5):
3.06 (35 betyg)

Lättlagad måltid med smakrik sås, toppad med persilja.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kalkonfilén i portionsbitar. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek kalkonfilén ca 5 min/sida. Salta och peppra. Tvätta limefrukten, skala den tunt och strimla skalet. Pressa ur saften. Tillsätt skal och saft i stekpannan. Blanda kycklingbuljong, crème fraiche, soja och honung och häll över köttet. Låt koka på svag värme några minuter. Strö över persilja.

Servering

Servera med nudlar eller ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingegerd

2017-08-28

Den här rätten är riktigt god. Perfekt att den är lättlagad också :) Det går också bra att tillaga köttet på grillen och göra såsen separat.

Frida

2014-01-26

Det blev besk smak av limen tyvärr. Var försiktig med skalet, tror jag fick med för mycket av det vita av skalet... Annars tror jag rätten är mkt god!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Kycklingcurrysoppa med äpple

(55)

Kycklingsallad med mango och cashewnötter

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies