Kalkon med apelsin och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 dl olja till formen
  • 2 strimlade vitlöksklyftor
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 1 smulad lagerblad
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Hetta upp olja, vitlök, apelsinskal och lagerblad i en liten långpanna. Bind upp köttet och gnid in det med salt och peppar. Lägg i formen och stick in en köttermometer. Stek köttet halvfärdigt i ugn, ca 20 minuter. Häll på buljongen och stek färdigt till 72°C innertemperatur.
  2. Låt köttet vila något innan det skärs upp. Sila skyn i en liten kastrull och red eventuellt av den med lite arrowrot.

Servering

Servera skysåsen, hasselbackspotatis, kokta äppelhalvor med gelé, katrinplommon och kanske haricots verts.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 dl olja till formen
  • 2 strimlade vitlöksklyftor
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 1 smulad lagerblad
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning
  • 1 krm salt, efter smak

Kalkon med apelsin och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja, vitlök, apelsinskal och lagerblad i en liten långpanna. Bind upp köttet och gnid in det med salt och peppar. Lägg i formen och stick in en köttermometer. Stek köttet halvfärdigt i ugn, ca 20 minuter. Häll på buljongen och stek färdigt till 72°C innertemperatur.
  2. Låt köttet vila något innan det skärs upp. Sila skyn i en liten kastrull och red eventuellt av den med lite arrowrot.

Servering

Servera skysåsen, hasselbackspotatis, kokta äppelhalvor med gelé, katrinplommon och kanske haricots verts.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)