Kaffeglass med romflamberad banan

Betyg (1-5):
3.5 (14 betyg)

Vilka smaker! Häll på rom och tänd på.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 1 msk smör
  • 2 msk muskovadosocker, eller råsocker
  • 2 skivade bananer
  • 2 msk rom

Gör så här

  1. Värm grädden i en kastrull och tillsätt kaffepulvret. Rör tills kaffet löst sig, ta från värmen och låt kallna. Lägg glassen i en bunke. Vispa den mjuk med elvisp och tillsätt kaffegrädden medan du vispar. Glassen ska få mjukglasskonsistens.
  2. Hetta upp smör och socker i en stekpanna. Lägg i bananskivorna och stek någon minut. Ta pannan från spisen och se till att du har fritt utrymme för eldflammor (håll alltså inte stekpannan under fläkten). Häll genast på rommen och tänd på spriten.
  3. Servera glass och bananer så fort spriten slutat brinna.

Tips

Det är en fördel att vara två när man gör den här desserten; en vispar glass och den andra flamberar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(37)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(83)

Saffrans-crème brûlée med passionsfrukt

(48)

Yoghurt med mango och granola

(58)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 1 msk smör
  • 2 msk muskovadosocker, eller råsocker
  • 2 skivade bananer
  • 2 msk rom

Kaffeglass med romflamberad banan

Betyg (1-5):
3.5 (14 betyg)

Vilka smaker! Häll på rom och tänd på.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm grädden i en kastrull och tillsätt kaffepulvret. Rör tills kaffet löst sig, ta från värmen och låt kallna. Lägg glassen i en bunke. Vispa den mjuk med elvisp och tillsätt kaffegrädden medan du vispar. Glassen ska få mjukglasskonsistens.
  2. Hetta upp smör och socker i en stekpanna. Lägg i bananskivorna och stek någon minut. Ta pannan från spisen och se till att du har fritt utrymme för eldflammor (håll alltså inte stekpannan under fläkten). Häll genast på rommen och tänd på spriten.
  3. Servera glass och bananer så fort spriten slutat brinna.

Tips

Det är en fördel att vara två när man gör den här desserten; en vispar glass och den andra flamberar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(37)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(83)

Saffrans-crème brûlée med passionsfrukt

(48)

Yoghurt med mango och granola

(58)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies