Julköttbullar med rosmarin och svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.6 (5 betyg)

Små köttbullar med smak av kantarell och rosmarin. Smarrigt som plockmat och toppen på julbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 100 g finhackade kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 300 g lammfärs, eller nötfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • Till servering:
  • 80 g parmaskinka
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 20 tandpetare

Gör så här

  1. Stek lök och kantareller i 1 matsked smör, tills all vätska kokat bort ur svampen. Blanda lök och svamp med ägg och ströbröd. Blanda i färs, salt, peppar, vitlök och rosmarin. Forma till små köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i smör tills de fått fin färg runt om och är genomstekta, 3-5 minuter.
  3. Stek skivor av parmaskinka i en torr panna tills de är krispiga och skär dem i små munsbitar. Stick en tandpetare i varje bit parmaskinka, trä på en köttbulle och ett persiljeblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2013-12-04

Tapas äter vi hela året men till jul vill jag behålla våra traditionella köttbullar.

Peter

2011-12-21

Jättegoda!

Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 100 g finhackade kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 300 g lammfärs, eller nötfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • Till servering:
  • 80 g parmaskinka
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 20 tandpetare

Julköttbullar med rosmarin och svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.6 (5 betyg)

Små köttbullar med smak av kantarell och rosmarin. Smarrigt som plockmat och toppen på julbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och kantareller i 1 matsked smör, tills all vätska kokat bort ur svampen. Blanda lök och svamp med ägg och ströbröd. Blanda i färs, salt, peppar, vitlök och rosmarin. Forma till små köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i smör tills de fått fin färg runt om och är genomstekta, 3-5 minuter.
  3. Stek skivor av parmaskinka i en torr panna tills de är krispiga och skär dem i små munsbitar. Stick en tandpetare i varje bit parmaskinka, trä på en köttbulle och ett persiljeblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2013-12-04

Tapas äter vi hela året men till jul vill jag behålla våra traditionella köttbullar.

Peter

2011-12-21

Jättegoda!

Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)