Julköttbullar med rosmarin och svamp

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Små köttbullar med smak av kantarell och rosmarin. Smarrigt som plockmat och toppen på julbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 100 g finhackade kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 300 g lammfärs, eller nötfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • Till servering:
  • 80 g parmaskinka
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 20 tandpetare

Gör så här

  1. Stek lök och kantareller i 1 matsked smör, tills all vätska kokat bort ur svampen. Blanda lök och svamp med ägg och ströbröd. Blanda i färs, salt, peppar, vitlök och rosmarin. Forma till små köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i smör tills de fått fin färg runt om och är genomstekta, 3-5 minuter.
  3. Stek skivor av parmaskinka i en torr panna tills de är krispiga och skär dem i små munsbitar. Stick en tandpetare i varje bit parmaskinka, trä på en köttbulle och ett persiljeblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2013-12-04

Tapas äter vi hela året men till jul vill jag behålla våra traditionella köttbullar.

Peter

2011-12-21

Jättegoda!

Liknande recept

Italienska hattar

(5)

Medelhavsinspirerad tapas

(44)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 100 g finhackade kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 300 g lammfärs, eller nötfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • Till servering:
  • 80 g parmaskinka
  • 0.5 dl plockad persilja
  • 20 tandpetare

Julköttbullar med rosmarin och svamp

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Små köttbullar med smak av kantarell och rosmarin. Smarrigt som plockmat och toppen på julbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och kantareller i 1 matsked smör, tills all vätska kokat bort ur svampen. Blanda lök och svamp med ägg och ströbröd. Blanda i färs, salt, peppar, vitlök och rosmarin. Forma till små köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i smör tills de fått fin färg runt om och är genomstekta, 3-5 minuter.
  3. Stek skivor av parmaskinka i en torr panna tills de är krispiga och skär dem i små munsbitar. Stick en tandpetare i varje bit parmaskinka, trä på en köttbulle och ett persiljeblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2013-12-04

Tapas äter vi hela året men till jul vill jag behålla våra traditionella köttbullar.

Peter

2011-12-21

Jättegoda!

Liknande recept

Italienska hattar

(5)

Medelhavsinspirerad tapas

(44)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies