För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jordgubbspavlova

Betyg (1-5):
2.64 (47 betyg)

Frasig maräng med vispad grädde och jordgubbar blir garanterat en somrig tårta.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger eller ättiksprit
  • Servering:
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk blad från citronmeliss eller mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Rita en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa vitorna till skum. Vispa ner några msk socker i taget och vispa in det ordentligt tills smeten blir tjock och blank. Vispa sist i vinäger och vaniljsocker. Bred ut marängen i cirkeln och forma en högre kant runtom.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, tills marängen är torr på ytan och lite mjuk inuti. Låt kallna. Rensa och dela jordgubbarna. Smaksätt grädden med florsocker. Fyll marängen med grädde och jordgubbar (högst 1 timme före serveringen).
  3. Garnera med citronmeliss eller mynta och gärna också några jordgubbar doppade i smält choklad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggost

(13)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Midsommartårta

(33)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Saras påsktårta

(177)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger eller ättiksprit
  • Servering:
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk blad från citronmeliss eller mynta

Jordgubbspavlova

Betyg (1-5):
2.64 (47 betyg)

Frasig maräng med vispad grädde och jordgubbar blir garanterat en somrig tårta.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Rita en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Vispa vitorna till skum. Vispa ner några msk socker i taget och vispa in det ordentligt tills smeten blir tjock och blank. Vispa sist i vinäger och vaniljsocker. Bred ut marängen i cirkeln och forma en högre kant runtom.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, tills marängen är torr på ytan och lite mjuk inuti. Låt kallna. Rensa och dela jordgubbarna. Smaksätt grädden med florsocker. Fyll marängen med grädde och jordgubbar (högst 1 timme före serveringen).
  3. Garnera med citronmeliss eller mynta och gärna också några jordgubbar doppade i smält choklad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggost

(13)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Midsommartårta

(33)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Saras påsktårta

(177)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)