Jordgubbskompott med topping

Jordgubbskompott med topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Midsommarens älskade gubbe i en ljuvlig kompott. Crème fraiche i stället för grädde ger en syrlig kontrast.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • Till servering:
  • 3 dl crème fraiche
  • 1.5 dl havrekakor, eller annan småkaka

Gör så här

  1. 1. Ansa och skiva jordgubbarna.
  2. Lägg jordgubbar, socker och de urskrapade fröna från vaniljstången i en kastrull.
  3. Låt koka på medelvärme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Kompotten är klar då jordgubbarna har kokat sönder och kompotten tjocknat lite. Låt svalna och ställ in kompotten i kylen, gärna över natten.
  4. Vispa crème fraichen fluffig.
  5. Servera kompotten i små kaffekoppar toppad med crème fraiche och kaksmulor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj-crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Jordgubbskompott med topping
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • Till servering:
  • 3 dl crème fraiche
  • 1.5 dl havrekakor, eller annan småkaka

Jordgubbskompott med topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Midsommarens älskade gubbe i en ljuvlig kompott. Crème fraiche i stället för grädde ger en syrlig kontrast.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Ansa och skiva jordgubbarna.
  2. Lägg jordgubbar, socker och de urskrapade fröna från vaniljstången i en kastrull.
  3. Låt koka på medelvärme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Kompotten är klar då jordgubbarna har kokat sönder och kompotten tjocknat lite. Låt svalna och ställ in kompotten i kylen, gärna över natten.
  4. Vispa crème fraichen fluffig.
  5. Servera kompotten i små kaffekoppar toppad med crème fraiche och kaksmulor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj-crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)