Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Skockornas milda, söta och nötiga smak tillsammans med grädde och vitt vin utgör en väldigt bra grund till soppan med pilgrimsmusslor och rosmarin.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g skalade jordärtskockor i bitar
  • 200 g skalade potatisar i bitar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 6 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl champagne eller mousserande vitt vin
  • 6 små kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 tsk smör
  • 6 msk färsk rosmarin på kvist
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.25 tsk nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Koka skockor och potatis mjuka i citronsaft och buljong, ca 15 minuter. Mixa till en slät puré med mixerstav direkt i kastrullen eller vispa kraftigt med en visp. Smaka av med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.
  2. Hetta upp soppan. Vispa grädden tjock och rör ner den i soppan.
  3. Torka av musslorna och stek dem hastigt i smöret. Lägg en mussla med en rosmarinkvist i varje tallrik. Hetta och vispa upp soppan igen, blanda i vinet.
  4. Häll soppan runt musslorna och strö på lite salt och peppar. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Räksoppa

(15)

Widegrens morotssoppa

(20)

Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar

(94)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g skalade jordärtskockor i bitar
  • 200 g skalade potatisar i bitar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 6 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl champagne eller mousserande vitt vin
  • 6 små kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 tsk smör
  • 6 msk färsk rosmarin på kvist
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.25 tsk nymald vitpeppar

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Skockornas milda, söta och nötiga smak tillsammans med grädde och vitt vin utgör en väldigt bra grund till soppan med pilgrimsmusslor och rosmarin.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka skockor och potatis mjuka i citronsaft och buljong, ca 15 minuter. Mixa till en slät puré med mixerstav direkt i kastrullen eller vispa kraftigt med en visp. Smaka av med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.
  2. Hetta upp soppan. Vispa grädden tjock och rör ner den i soppan.
  3. Torka av musslorna och stek dem hastigt i smöret. Lägg en mussla med en rosmarinkvist i varje tallrik. Hetta och vispa upp soppan igen, blanda i vinet.
  4. Häll soppan runt musslorna och strö på lite salt och peppar. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Räksoppa

(15)

Widegrens morotssoppa

(20)

Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar

(94)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies